Ble hentet i privatfly på Rygge tirsdag kveld

Har allerede hilst på Ronaldo og Real-stjernene

Er forespeilet drakt nummer 16 og plass i A-stallen

Opplysninger til VG: Martin til Madrid for å bli Real-spiller

Martin Ødegaard (16) har landet i Madrid – igjen. VG får opplyst at han nå skal være nær en overgang til det mange mener er verdens største fotballklubb: Real Madrid.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Kilder ved Rygge flyplass forteller at privatflyet med verdens mest ettertraktede fotball-tenåring, pappa Hans Erik (40) og agent Tore Pedersen (45) tok av i 19.30-tiden tirsdag kveld. Drøye tre timer senere skal den norske delegasjonen ha landet i Madrid.

English version here.

Får plass i A-stallen

Etter det VG kjenner til er målet med turen å bli enig om en overgang til gigantklubben. Martin Ødegaard skal være forespeilet en plass i A-stallen umiddelbart, nærmest med løfte om spilletid. Draktnummer 16 skal allerede være trykket opp med Ødegaards navn på for å vise hvor intenst Real Madrid ønsker drammenseren.

SLIK KAN DET BLI: Martin Ødegaard skal ha blitt tilbudt drakt nummer 16 i Real Madrid. Foto:,

Det er tredje gang pappa Hans Erik besøker Real Madrid på et halvt år. Det er annen gang Martin selv besøker den regjerende Champions League-mesteren.

Sist gang – sent på kvelden søndag 2. november – ble han også hentet i Real Madrids privatfly for å bli bedre kjent med klubben og se på forholdene. På treningsanlegget Valdebebas dagen etterpå møtte han hele stjernegalleriet med Cristiano Ronaldo i spissen. Real Madrid-spillerne forberedte seg til Champions League-kamp mot Liverpool, Ødegaards favorittklubb, og etter treningen hilste den norske unggutten både på Ronaldo, Gareth Bale og de andre verdensklassespillerne.

Denne gangen skal far og sønn Ødegaard være på plass med en intensjon om å bli enig med Real Madrid om en overgang , ifølge opplysninger til VG.

Vil ikke kommentere Madrid-turen

Klokken 18.12 tirsdag snakket VG med Hans Erik Ødegaard. Da fortalte han at han var i Drammen og akkurat hadde kommet hjem fra trening med Mjøndalen – der han har en assistentrolle.

Han ville ikke si noe om hvorvidt han var på vei til Madrid med sønnen.

Heller ikke agent Tore Pedersen – som har formidlet kontakten fra «Los Blancos» - ville kommentere om Martin Ødegaard var på vei sørover til Spania.

- Jeg er i hvert fall i Norge, skrev Pedersen i en sms rett før klokken 19.30.

VG får opplyst at et privatfly med Madrid som destinasjon tok av like etterpå. Rundt klokken 20.30 var både telefonen til Hans Erik Ødegaard og Tore Pedersen avslått. Noe som var naturlig hvis de var på vei til Madrid.

Ønsket av hele Fotball-Europa

De siste månedene har far og sønn besøkt en rekke av verdens største fotballklubber. På turneen har de, foruten Real Madrid, vært innom Bayern München, Liverpool, Barcelona, Manchester United og Manchester City. Samtlige ligger langflate etter Martin Ødegaard.

VG er kjent med at Real Madrid skal ha gitt et særdeles godt inntrykk under besøkene. La Liga-lederen har med all tydelighet vist at de ønsker den norske 16-åringen – som ble tidenes yngste spiller i EM-kvalifiseringskamp da han ble byttet inn mot Bulgaria 13. oktober, 15 år og 300 dager gammel.

Nå tyder alt på at Martin Ødegaard har bestemt seg for at han ønsker å spille i Real Madrid de neste årene. Spørsmålet er når han bytter ut Peter Kovacs og Øyvind Storflor med Ronaldo, Bale, Ramos og Benzema som nye lagkamerater.

En mulighet er at Real Madrid kjøper ham fri fra Strømsgodset i dette januar-vinduet, og at far og sønn flytter umiddelbart til Spania. Et kanskje mer naturlig scenario er at klubbene blir enige om en overgang nå, men at Ødegaard fullfører 1. klasse på videregående skole og vårsesongen med Strømsgodset – og reiser til Madrid til sommeren.

Blir tidenes første nordmann i Real Madrid

I og med at vidunderbarnet bare har kontrakt med SIF ut 2015-sesongen vil neppe Strømsgodset kunne oppnå en overgangssum på nivå med de 70-80 millioner kronene som ble betalt da Zlatan Ibrahimovic og John Carew ble solgt ut av Skandinavia.

Hvis Martin Ødegaard ender opp med å skrive kontrakt med Real Madrid vil han bli tidenes første nordmann i klubben som av magasinet Forbes i fjor ble kåret til verdens mest verdifulle idrettsklubb for andre året på rad.

Det kan i så fall skje bare ni måneder etter at han debuterte i Tippeligaen, også det som tidenes yngste.

- I mine øyne kan han bli best i verden, sa daværende Strømsgodset-trener Ronny Deila til VG etter debuten mot Aalesund.

Tiden vil vise hvor langt Martin Ødegaard vil nå. De siste ni månedene har allerede vært som et eventyr.

Og det har bare så vidt begynt.

Les også

  1. Her er Martin Ødegaard i Barcelona

    BARCELONA/OSLO (VG) Her har Martin Ødegaard (16) ankommet sitt foreløpig siste stopp på sin Europa-turné.
  2. Turneen fortsetter – Ødegaard i Manchester

    Julefreden varte ikke veldig lenge for Martin Ødegaard (16). Nå er han i Manchester.
  3. Flytter med Martin (16) når sønnen blir solgt

    I dag starter sesongen for Strømsgodset. Spørsmålet er hvor…
  4. VG gir deg de ni klubbene det står om: VG-ekspert: – Ajax beste valg for Martin Ødegaard

    Før 2014 er omme har Martin Ødegaard (16) vært på besøk hos nesten samtlige av de største klubbene i Europa.
  5. Hevder Bayern vil gi Ødegaard rekordlønn

    Ni millioner kroner. Det kan bli Martin Ødegaards (16) nye årslønn dersom han skriver under for Bayern München, skal vi…

Mer om

  1. Spansk fotball
  2. Strømsgodset IF
  3. Martin Ødegaard

Flere artikler

  1. Presentert som Real Madrid-spiller i dag: Slik svarte Ødegaard om stjernemøtet

  2. Ødegaard taus om Madrid-besøket - tilbake i Norge

  3. Disse skal gjøre Ødegaard til toppspiller

  4. Pappa Ødegaard til VG: - Vi er heldige som får oppleve dette

  5. Presenteres i Madrid klokken 13.30: Ødegaard hentet av privatfly på Rygge

  6. Kilder til VG: Real Madrid og Strømsgodset enige om Ødegaard-avtale

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder