CARDIFF-SPILLER: Mats Møller Dæhli på tribunen under kampen mot West Ham forrige helg. Foto: NTB Scanpix

Dæhli om Solskjær: - Jeg ser opp til ham

18-åringen kan debutere mot Manchester City

CARDIFF (VG) Mats Møller Dæhli (18) klarte ikke å si nei da Ole Gunnar Solskjær (40) ville hente ham til Cardiff.

Jon Martin Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Møller Dæhli ble presentert som Cardiff-spiller etter nederlaget for West Ham forrige helg, og er tilgjengelig for spill til det særdeles tøffe bortemøtet med Manchester City lørdag ettermiddag.

Ole Gunnar Solskjær nevnte 18-åringen i samme åndedrag som Samir Nasri og David Silva da overgangen i boks, og landslagsspilleren legger ikke skjul på at han setter stor pris på sin norske sjef.

- Jeg ser opp til ham på den måten at han er profesjonell i alt han gjør. Det er det viktigste jeg prøver å lære av ham. Han er en god trener og jeg liker å spille under ham, sier Møller Dæhli i et intervju med klubbens nettsider.

Midtbanemannen ble koblet til waliserne fra første stund etter at Solskjær fikk jobben, men det tok tid før overgangen gikk formelt i orden - selv om han ankom Cardiff allerede 5. januar.

Drøm

Etter det VG erfarer var årsaken at Manchester United forsøkte å få ham tilbake til klubben. De regjerende ligamesterne sikret seg en tilbakekjøpsklausul da lysluggen ble solgt til Molde i fjor sommer.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det å få sjansen til å spille i Premier League har alltid vært en drøm, og når du får denne muligheten til å spille for en stor klubb og for en manager du kjenner og stoler på, så kan du ikke si nei, sier han.

Møller Dæhli kan få sin debut for rødtrøyene mot Manchester City på Etihad Stadium. De lyseblå har banket inn mål fra alle kanter denne sesongen, mens Cardiff har slitt med å få nettkjenning i ligaen.

Tapet for West Ham gjør at klubben ligger under nedrykksstreken før en av årets vanskeligste kamper.

- Vi vet at Manchester City er at av de beste lagene i verden for øyeblikket, men med den troen vi har og prestasjonene vi har vist, så kan vi forhåpentligvis få med oss noe fra kampen, sier Møller Dæhli.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder