KAN REISE: Veton Berisha jubler her for ledermålet i bortekampen mot Bodø/Glimt søndag. Foto:Mats Torbergsen,NTB scanpix

Toppscorer Berisha klar for å forlate Viking

(Bodø/Glimt - Viking 0-3) Veton Berisha (21) satte inn sitt niende mål for sesongen i møtet med Tippeligaens mest gavmilde forsvar. Det kan ha vært et av hans siste i Viking-trøya.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Toppscorerens kontrakt går ut 30. juni. Etter 3-0-seieren over Bodø/Glimt ville Berisha først ikke kommentere fremtiden, før han sa:

– Om jeg drar nå, blir det trist siden vi gjør det bra og ligger på fjerdeplass. Men om jeg får muligheten til å komme til en bedre klubb i utlandet kan jeg ikke la den sjansen gå fra meg. Det har alltid vært drømmen. Hvis jeg ikke gjør det, kommer jeg til å angre. Om jeg føler det er riktig klubb, kommer jeg til å gjøre det, sier Berisha til CMore.

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Trener Kjell Jonevret fleipet med at 21-åringen hadde lovet å signere en ny femårskontrakt etter seieren i Bodø, men må nå forberede seg på at toppscoreren kan forsvinne.

Effektive Viking

Søndag var Berisha, Yann-Erik de Lanlay, Suleiman Abdullahi og Samuel Adegbenro nådeløse i møtet med et Bodø/Glimt-lag som lekker bakover.

– Det er fint å ha dem. De er herlige! De har ikke vært fantastiske i alle kampene, men vi er ganske gode til å spille ball når vi setter fart. Også er det alltid gøy å være foran Molde på tabellen, sier Jonevret og smiler.

Viking ledet hele 3-0 allerede etter 35 minutter på Aspmyra og kampen var i praksis avgjort. Bodø/Glimt klarte aldri å redusere hjemme på kunstgresset og har nå kun Sandefjord bak seg på tabellen.

Da passer det i utgangspunktet dårlig at de to neste motstanderne heter Vålerenga og Rosenborg og at duoen Papa Alioune Ndiaye og Vieux Sané er på vei vekk. Søndag var begge vraket fra troppen etter å ha kommet for sent tilbake til Bodø, og Sané ender i RBK.

– Viking var effektive. Det er tungt for oss å ligge to-tre mål bak hele tiden. Alle kamper blir dødsviktig for oss fremover nå. Vi må begynne å ta poeng, sier Bodø/Glimt-kaptein Thomas Jacobsen til CMore.

– 3-0 borte mot Bodø hadde jeg tatt alle dager i uken. Etter pause var det så mye rom at jeg ville spille selv, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Cruz-bom

Veton Berisha ble den første som straffet Bodø/Glimt etter 14 minutters spill søndag. Brede Moe mistet ballen til Suleiman Abdullahi som fosset alene gjennom. Pavel Londak reddet, men Berisha fikk en enkel jobb med å sette returen i åpent mål.

– Jeg ville ha ballen, men lå riktig og fikk returen. Da ble det en enkel «tap in», sier Berisha.

– Vi ble brutalt straffet for bruddene vi fikk mot oss, sier Glimt-kaptein Jacobsen.

Midtveis i første omgang løp Yann-Erik de Lanlay gjennom, fintet vekk nevnte Jacobsen og banket ballen i mål via tverrliggeren. Og da Samuel Adegbenros langskudd lurte seg forbi Pavel Londaks hansker virket kampen kjørt for hjemmelagets del.

Trond Olsen avsluttet første omgang med å bredside ballen over fra fire meters hold og innledet den andre med å misse alene med Iven Austbø. Viking-keeperen mistet balansen da Danny Cruz kom alene gjennom etter en times spill, men likevel klarte amerikaneren å treffe tverrliggeren.

Misset gjorde også Alexander Sørloth da han helt alene på fire meters hold nikket utenfor i kampens siste minutt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder