MESTER: Nora Holstad Berge takker publikum for støtten etter en landskamp i 2011. Foto:Matthias Schrader,Ap

Holstad mester på benken

Seriegullet glapp for Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg. Nora Holstad Berge ble tysk mester på benken da Bayern München sikret tittelen.

Artikkelen er over fem år gammel

Med 2-0-seier hjemme mot Essen utnyttet Bayern München gullrivalens poengtap i Frankfurt (1-1) og ble mester med to poengs margin.

Wolfsberg ledet med ett poeng på Bayern foran siste serierunde søndag, men måtte slå mesterligafinalist Frankfurt på bortebane for å være sikker på å fullføre sin dobbelttriumf. Veronica Boquete gjorde oppgaven vanskelig da hun ga Frankfurt ledelsen allerede i det 6. minutt, foran 5180 tilskuere.

Caroline Graham Hansen var nest sist på ballen da Wolfsburg utlignet i det 54. minutt. Lena Gössling vant ballen og fant den norske landslagsspilleren, som leverte målgivende pasning til Martine Müller.

Les også: Norske profiler i gulldrama i Tyskland

Stor sjanse

Den norske 19-åringen hadde selv den beste sjansen til å score vinnermålet som ville gitt Wolfsburg tittelen, men hennes skudd i det 67. minutt ble slått over av hjemmelagets keeper Desiree Schumann.

Frankfurt ville med seier gått forbi Wolfsburg, men Hansen og hennes lagvenninner sikret iallfall 2.-plassen som garanterer mesterligaspill neste sesong.

I München sørget scoringer av Melanie Leupolz (5. minutt) og nederlandske Vivianne Miedema i første omgang for at hjemmeseieren ble sikker og udramatisk. Blant 5230 tilskuere var Bayerns klubbpresident Karl-Heinz Rummenigge, som så kvinnene følge i mennenes spor og bli tysk seriemester.

Ubenyttet

Bayerns kvinnelag er mester for annen gang, og for første gang siden 1976.

Nora Holstad Berge var fast i Bayerns midtforsvar inntil hun ble skadd før jul. Hun har ikke greid å gjenerobre plassen etter at hun ble skadefri og var ubenyttet reserve søndag. Hennes manglende spilletid er en hodepine for landslagssjef Even Pellerud i oppkjøringen til VM.

Wolfsburg, som vant både serien og mesterligaen de to foregående årene, måtte nøye seg med cuptittelen denne sesongen. Bayern München og Wolfsburg er begge mesterligaklare, mens Frankfurt må slå Paris Saint-Germain i mesterligafinalen torsdag for å slå følge.

Flere artikler

  1. Tre lag kjemper om Bundesliga-tittelen: Norske profiler i gulldrama i Tyskland

  2. Norsk stjerne vant gull med Bayern München for andre år på rad

  3. Graham Hansen avgjorde da Wolfsburg ble cupmester

  4. Hegerberg tok første stikk i den norske stjerneduellen

  5. Graham Hansen i finaledrama: – Smaker deiligere når alt går imot

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder