EVIG HODEPINE: FIFA-president Sepp Blatters (79) skjebne når det gjelder suspensjon fra sin egen organisasjon vil antakelig bli klar fredag. Ifølge nyhetsbyrået Reuters og BBC skal han nå, på en måte, være midlertidig utetstengt i 90 dager. Bildet er fra 30. mai. Foto: Arnd Wiegmann , Reuters

BBC: Blatter risikerer 90 dager utestengelse

FIFA-president Sepp Blatter (79) er foreløpig suspendert i 90 dager av sin egen etiske komité, men utestengelsen skal ennå ikke være formelt vedtatt.

 • Øystein Jarlsbo
 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over fire år gammel

– Nyheten ble formidlet til presidenten i ettermiddag. Han tar det med ro. Husk at han er den etiske komiteens far. Dette er midlertidig i 90 dager, men han er ikke faktisk suspendert. Komiteen har ennå ikke tatt en avgjørelse og deres møter fortsetter, sier Sepp Blatters rådgiver, Klaus Stöhlker, til BBC.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters kan den etiske komiteen - midlertidig - suspendere medlemmer av FIFA for inn til 90 dager. Den sveitsiske avisen Tages-Anzeiger hevder at «alt tyder på» at en avgjørelse vedrørende fotballgigantene Blatter og Platini (UEFA-president Michel Platini) er nær forestående.

VG har vært i kontakt med Norges fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem angående den dramatiske utviklingen når det gjelder alle påstandene om uredeligheter og korrupsjon knyttet til Blatter.

Møter siden mandag

Hallén, som selv er medlem av FIFAs etiske komité, vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke Kjetil Siem, så lenge det fortsatt er uklart hvor vidt Blatter vil bli utestengt.

BBC skriver at FIFAs uavhengige etiske komité har sittet i møter siden mandag i Zürich.

De kom i stand etter at påtalemyndigheten i Sveits startet en etterforskning av Blatter, som har ledet det internasjonale fotballforbundet som president siden 1998. Han er anklaget for å ha undertegnet kontrakter i FIFAs «disfavør», og å ha foretatt illojale utbetalinger til UEFA-president Michel Platini.

Ifølge BBC hevder en nær venn av Blatter at komiteens leder, Hans-Joachim Eckert, vil ta en endelig beslutning angående suspensjonen av FIFA-presidenten fredag.

– Ingen bevis

En utvalgt del av komiteen skal eventuelt først komme med en innstilling til suspensjon, før en annen del - ved lederen Eckert - stadfester eller ikke stadfester den.

Blatter uttalte i dag, onsdag, til det tyske magasinet Bunte at han er «dømt» uten at det foreligger bevis for at han har gjort noe galt.

UEFA-president Michel Platini er ikke blitt gjenstand for etterforskning og FIFAs etiske komité har ikke tatt en tatt en avgjørelse med hensyn til franskmannens tilknytning til anklagene mot Blatter.

Mer om

 1. FIFA

Flere artikler

 1. NFF-topp: – Tidenes jordskjelv i fotballen

 2. Hevder Blatter risikerer 90 dager suspensjon

 3. FIFA vil utestenge Platini på livstid

 4. FIFA-etterforskningen ferdig - sterke anklager: AP: Platini og Blatter risikerer utestengelse i flere år

 5. Blatter om suspensjonen: – Det gjør vondt, men det dreper meg ikke

Fra andre aviser

 1. Blatter og Platini suspendert av FIFA: - Et jordskjelv

  Aftenposten
 2. FIFA-etterforskning avsluttet: Nå kan Blatter og Platini bli utestengt i flere år

  Aftenposten
 3. FIFA-dommen nærmer seg: Blatter og Platini kan bli utestengt i syv år

  Aftenposten
 4. Blatter og Platini utestengt i åtte år

  Aftenposten
 5. FIFA-dommen nærmer seg: Blatter og Platini kan bli utestengt i syv år

  Bergens Tidende
 6. Platini-anken avvist: Utestengelsen opprettholdes

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no