ØYEBLIKKET: Johan Andersson har akkurat skrudd inn sitt mål og tiljubles av lagkameratene. Foto: Scanpix

Stabæk mot medaljetrippel etter tabbekveld

Har gull og sølv fra før - jakter bronsen i år

SKIEN (VG Nett) (Odd - Stabæk 1-2) Stabæk vil komplettere sin medaljehøst under Jan Jönsson om klubben vinner bronsen den jakter på i høstinnspurten.

  • Espen Solbakken
  • Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I så måte var poengene man hentet mot bronserival Odd Grenland særdeles viktig. For på en kveld preget av tabber, var det bæringene som trakk det lengste strået.
- Hadde bare to sjanser

Odd trodde man hadde sikret seg uavgjort da Håvard Storbæk og Peter Kovacs utnyttet tabben til Thomas Rogne i det 85. minutt. Men Stabæk slo tilbake, og innbytter Fredrik Berglund ble helten da han satte inn vinnermålet rett etterpå, etter en grusom tabbe av veteran Morten Fevang i eget forsvar.

VG LIVE:Se seiersmålet her!

- Vi er tidvis gode, men effektiviteten er dessverre lik null i dag igjen. Stabæk har ingen målsjanser bortsett fra de to målene, så får de en på slutten. Så å tape 2-1 i dag er surt. Nå har vi tre tap på rad, og det holder ikke med 39 poeng for å ta medalje, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

VGLIVE:Se all dramatikken - GRATIS!

Odd stilte skadefritt med en kjent første-ellever, mens trener Jan Jönsson slapp til Torstein Andersen Aase og Johan Andersson fra start for første gang fra start i eliteserien i år.

LES OGSÅ:Fagermo slakter Stabæks talentjakt i Telemark

Stabæk startet best

Bortelaget åpnet med tre cornere på rappen fra venstre, og Palmi Rafn Palmason burde scoret på en av dem. Peter Kovacs fikk en lignende sjanse i andre enden, men også han styrte headingen over.

I det hele tatt ble farlighetene i innledningen stort sett skapt ved dødballer og hjørnespark.

(saken fortsetter under bildet)

NÆR MÅL: Peter Kovacs' luftstyrke var som vanlig Odd Grenlands farligste våpen. Foto: Scanpix

Avslutningene etter de faste situasjonene ble for upresise, men det var ikke tilfelle da Johan Andersson siktet - og traff - i det 25. minutt. Torjus Hansén slo bort ballen på egen banehalvdel, og Stabæk utnyttet nådeløst feilen et par raske trekk senere.

Svenske Andersson curlet til slutt ballen vakkert inn i motsatt kryss med høyrebeinet.

VG LIVE:Se drømmescoringen her!

VG Nett-leser:Liker at keeper innser tidlig at han ikke kan gjøre noe i stedet for å sprelle som en villmann på noe han aldri kan ta heller.Diskutér Odd-Stabæk her!

Odd virket lamslått og forutsigbare i sine ensidige forsøk på å nå Kovacs på topp. Og da de en sjelden gang traff den svære ungareren, som Simen Brennes corner gjorde rett før pause, så havnet headingen rett utenfor stolpen.

(saken fortsetter under bildet)

STOPP HER: Jacob Sørensen hos Odd blir stanset kontant. Foto: Scanpix

Sikker Knudsen

Orgien av hjørnespark fortsatte også etter hvilen, men Jon Knudsen ryddet godt unna foran Kovacs & Co, med god hjelp av stopperduoen Thomas Rogne og Pontus Segerström.

Magnus Lekven fikk en drømmemulighet til å utligne da Bentley brystet ballen ned til ham på femmeter-hjørnet, men U21-landslagsspilleren blåste kula opp på tribunen.

7.046 tilskuere så tempoet falle i 2. omgang, og det gikk lang tid mellom de klare målsjansene. Stabæk var tilfreds med ståa, mens Odd var statiske i alt de foretok seg. Forsøkene begrenset seg til Morten Fevang og Peter Kovacs' tilstedeværelse på dødballer.

Sluttdrama

Så eksploderte det mot slutten med to midtstoppertabber. Stabæk-talentet Thomas Rogne forærte Odd utligningen fem minutter før full tid med et håpløst forsøk på å skjerme ballen.

VG LIVE:Se 1-1-scoringen her!

I det 88. minutt var det Morten Fevangs tur til å misse, og Fredrik Berglund kranglet ballen ut av hendene på keeper Arni Gautur Arason før han ble matchvinner.

- Det blir dramatisk, og det er langt i fra noe finspill. I dag går det ikke Odds vei. Kampen er tett med mye fysisk spill, og vi er veldig glade for å reise herfra med tre poeng, sier Stabæk-trener Jan Jönsson etter kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder