- IDIOTER: Det kaller UEFA-president Michel Platini disse tre franske spillerne, Nicolas Anelka, Patrice Evra og Franck Ribery, og resten av det franske VM-mannskapet. Foto: Afp
- IDIOTER: Det kaller UEFA-president Michel Platini disse tre franske spillerne, Nicolas Anelka, Patrice Evra og Franck Ribery, og resten av det franske VM-mannskapet. Foto: Afp

Platini: - De skulle ha vært utestengt på livstid

FOTBALL

Frankrikes landslagsspillere som var involvert i sommerens VM-farse burde vært utestengt på livstid, mener UEFA-president Michel Platini.

Publisert:

- Det var patetisk. De er idioter, sa Platini til bladet Foot på spørsmål om hva han mener om spillerstreiken til støtte for Nicolas Anelka, som ble hjemsendt for å ha fornærmet landslagssjef Raymond Domenech.

Les også: Anelka utestengt i 18 landskamper

- Jeg ville vært tøffere mot spillerne som streiket. Jeg ville utelukket dem på livstid, sa Platini.

- Mourinho ville ikke vært bedre

Platini var kaptein og toppscorer da Frankrike vant EM i 1984. Etter karrieren var han landslagssjef en periode. Han var sjef i organisasjonskomiteen da Frankrike vant VM på hjemmebane i 1998 og er nå UEFA-president.

Han forsvarer utskjelte Domenech.

- Selv José Mourinho ville ikke gjort det bedre. Det eneste jeg bebreider Domenech er at han beskyttet spillerne som sviktet ham, sier Platini.

Nektet deltakelse

Frankrike tok bare ett poeng i gruppespillet i VM i Sør-Afrika. Domenech fikk sparken. Etter hjemkomsten ble Anelka utelukket fra landslaget i halvannet år. Franck Ribéry, Patrice Evra og Jeremy Toulalan fikk mildere straffer.

Samtlige spillere fra VM-troppen ble nektet deltakelse i den første kampen etter VM, 1-2-tapet mot Norge, men de fleste er nå inne i varmen igjen hos den nye landslagssjefen Laurent Blanc.

Her kan du lese mer om