TUNGE TIDER: Stabæk og Veigar Páll Gunnarsson sliter for tiden. Her blir islendingen felt av Haugesunds Are Tronseth. Foto: Scanpix

Målløst og nye Stabæk-skader

ULLEVAAL (VG Nett) (Stabæk - Haugesund 0-0) Stabæks skadeproblemer ble ytterligere forverret etter målløst oppgjør mot Haugesund.

 • Sondre Nilsen

Artikkelen er over ti år gammel

Etter en sesonginnledning langt dårligere enn de fleste hadde forventet, var det et svært skadeskutt Stabæk som jaktet sårt trengte poeng - for anledningen «hjemme» på Ullevaal stadion, siden hallen på Fornebu gjøres klar for Melodi Grand Prix.

VG LIVE:Les referat og se høydepunkter fra kampen!

Men for tredje kamp på rad måtte Stabæk gå av banen uten tre poeng, og med en forlenget skadeliste.

VGD:Nok en gang så blir motstanders keeper kåret til BB av en jury på stadion.

Dermed står Stabæk fortsatt kun med én hjemmeseier på fem forsøk.

- Ballen spratt litt feil i straffeområdet for oss, Veigar var blant annet nær. Jeg hadde helst sett at vi fikk avgjort det, men når vi ikke lykkes med det er jeg fornøyd med at vi holder nullen. Det har vi ikke gjort så mange ganger i år, sier Stabæk-trener Jan Jönsson etter kampen

Skademareritt for Stabæk

Det har de siste dagene vært stor skadeusikkerhet rundt Stabæks svenske supertrio bestående av Pontus Farnerud, Johan Andersson og Daniel Nannskog. Ingen av de tre spilte da Stabæk fikk stryk av Viking forrige helg og ingen av dem var å finne verken på banen eller benken mot Haugesund heller.

Og skadesituasjonen ble ikke akkurat bedre da både Espen Hoff og Morten M. Skjønsberg måtte forlate banen under førsteomgangen mot Haugesund.

Hoff pådro seg en kraftig lårhøne og måtte ut allerede etter 21 minutter, mens Skjønsberg sannsynligvis strakk et leddbånd i kneet og forlot Ulleval-matta ti minutter senere.

I tillegg småhaltet Pálmi Pálmason på slutten av omgangen, og ble byttet ut etter hvilen.

Haugesund nærmest før pause

Etter en jevn og lite severdig førsteomgang, der Haugesund hadde flest sjanser, gikk begge lagene til pause uten mål.

Haugesund kom til kampens første store sjanse da Jon Inge Høiland var unøyaktig med en tilbakeheading til Knudsen etter 14 minutter. Haugesunds Nikola Djurdjic snappet ballen, men avsluttet rett på Knudsen fra kort hold.

I løpet av de siste minuttene før pause åpnet det seg for sjanser for begge lag, men verken langskudd fra Veigar Pall Gunnarsson eller saksespark fra Djurdjic fant helt frem til nettmaskene.

Nære på for Sørum

I andreomgangen var det fortsatt gjestene fra Haugesund som virket mest målkåte.

I det 67. minutt fikk Thomas Sørum stå helt umarkert ved spissen av Stabæks femmeter, men angriperens hodestøt gikk rett på Knudsen.

Frustrert Gunnarsson

Stabæk-spillerne gjorde feil etter feil og Gunnarsson ble mer og mer frustrert.

Ti minutter før slutt kunne islendingen selv satt inn kampens første mål, men han klarte ikke stokke beina da han skulle avslutte fra kort hold.

Dermed endte det målløst på Ullevaal.

- Det er en rufsete fotballkamp fra begge lag. Stabæk måtte gjøre en del forandringer, vi har ikke den unnskyldningen. Vi er ikke gode nok i pasningsspillet, og sliter litt med rytmen på siste tredjedel, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Mer om

 1. Stabæk Fotball
 2. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Haugesunds «drømmeduo» avgjorde mot Stabæk

 2. - Det var som å møte Stabæk 2

 3. Pepet ut - avgjorde sjanseorgien

 4. Her redder Lindegaard tabelltopp for Aalesund

 5. Haugesund kjørte over tabelljumbo Stabæk

Fra andre aviser

 1. Ingen banker FKH i Haugesund

  Aftenposten
 2. Scoringsforbannelsen

  Aftenposten
 3. Her er Veigar for sliten til å score

  Aftenposten
 4. Scoringsforbannelsen

  Fædrelandsvennen
 5. Her er Veigar for sliten til å score

  Bergens Tidende
 6. Gunnarsson orkestrerte seier

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder