Bakkes melding etter Sarpsborgs drømmereprise på Valle: – Er det greit?!

VALLE (VG) (Vålerenga – Sarpsborg 0-3) Slik så Geir Bakke (47) ut etter å ha tatt Sarpsborg til sin andre cupfinale på tre sesonger. Så meldte han følgende til egne fans: – Er det greit?!

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Alt spilte på kritikken Bakke fikk etter at han gjorde syv bytter før seriekampen mot Tromsø i helgen, noe som byens lokalavis forbannet som et B-lag etter 0-5-tapet i nord.

Men foreløpig ler Geir Bakke sist og best etter å ha vunnet 3-0 i cupsemifinalen mot Vålerenga onsdag kveld med syv endringer fra Tromsø-kampen, men 10 av de 11 som startet i seriekampen mot Vålerenga for halvannen uke siden.

VG Live: Vi fulgte cupkampen her!

– Lite innhold

Men snakket rundt Sarpsborgs disponeringer i Tromsø stempler Bakke som «fjas».

– Jeg har ikke brukt energi på det. Jeg setter det på kontoen for stort engasjement, mye følelser og lite innhold, sier Geir Bakke til VG.

Han bekrefter ordene han brølte til supporterne som feiret 3-0-seieren og cupfinaleplassen bak det ene målet på Vålerenga Kultur- og idrettspark.

– Er det greit med en cupfinale, liksom, gliser Bakke.

Se scoringene i videovinduet under – artikkelen fortsetter!

Han fikk oppleve cupsemifinalen som en drømmereprise av seriekampen mellom de samme lagene på samme bane 10. september:

Sarpsborg vant igjen, denne gangen 3-0 mot 2-1 sist, men målscorerne var akkurat de samme som i seriemøtet: Krepin Diatta og Ole Jørgen Halvorsen (2).

– Vi liker denne banen veldig godt, det kunne gjerne vært hjemmebanen, sier Halvorsen til NRK.

Til VG sier han:

– Jeg syns vel kanskje det var jevnere i dag enn sist vi var her, men vi klarer å være litt hvassere enn Vålerenga og har litt marginer med oss. Da blir det en fin 3-0-seier.

Sarpsborg-trener Geir Bakke mente at 1. omgangen var jevn:

– Det var to kompakte lag med vanvittig tæl og innsats. Vålerenga hadde den største sjansen (Henrik Kjelsrud Johansen), men når de ikke scorer, og vi scorer like etter, så får vi momentumet – og det er kanskje det som blir avgjørende, sier han til VG.

Nå var det cup, semifinale – og Sarpsborg kom best i gang, ikke minst takket være sitt høye, aggressive press.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet!

Offensivt Sarpsborg

Slik kom også 1-0-målet: Høyreback Amin Askar vant ballen på cirka 25 meter, Ole Jørgen Halvorsen spilte smart og kort til Patrick Mortensen, og i en blanding av avslutning og pasning vippet dansken ballen mot bakre stolpe.

Der kom mannen med banens peneste steg – Krepin Diatta – og løp ledermålet i nettet.

Berntsen om Diatta: Blir tidenes nest største salg fra Norge

Rett før burde egentlig Vålerengas kvartfinalehelt Henrik Kjelsrud Johansen gitt hjemmelaget ledelsen Klanen brølte etter. Daniel Berntsen, som var Vålerenga-spilleren det skjedde mest rundt når han fikk ballen før pause, trillet opp høyreback Lundström på flanken, og svensken traff en perfekt posisjonert Johansen.

Men gjøvikenseren traff hverken hardt eller rent – og Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen skjøv ballen til den ene av fire resultatløse Vålerenga-cornere i 1. omgang.

Vakker scoring

Etter pause startet det jevnt, men avgjørelsen falt relativt raskt: Etter 59 minutter. Joachim Thomassen harde overlegg fra venstresiden endte på motsatt flanke hos Ole Jørgen Halvorsen.

Østfoldingen tok ned ballen, trakk seg inn i banen og brukte venstrefoten med en vakker skruavslutning i lengste hjørne. Dermed bør alle i Sarpsborg ha glemt at samme mann sendte Odd til cupfinalen på bekostning av nettopp Sarpsborg i 2014.

Ronny Deila spår cupvinneren allerede nå – artikkelen fortsetter!

Vålerenga prøvde å svare, gjorde offensive bytter og skapte flere målsjanser uten å score. Samuel Fridjonsson, innbytter Ejuke, Kjelsrud Johansen og Grindheim hadde hvert sitt forsøk, men traff enten Kristiansen eller utenfor.

Istedet ble det 3-0 – da Samuel Fridjonsson la Kristoffer Zachariassen i bakken, og dommer Tore Hansen tolket det som straffe. Ole Jørgen Halvorsen kunne sette Sarpsborgs tredje fra straffemerket – og trygge Østfold-byen sin 15. cupfinale gjennom historien.

For Sarpsborg 08, stiftet for ni år siden, er det finale nummer to. I 2015 ble det tap 0-2 mot Rosenborg. Nå er Ole Jørgen Halvorsen krystallklar: – Ullevaal blir ellevilt, det blir blått og hvitt. Vi skal vinne den finalen. Nå er det vår tur.

Trener Geir Bakke mener at det er et annerledes Sarpsborg-lag som reiser til Ullevaal denne gangen:

– Forhåpentligvis har vi hatt en utvikling som klubb og lag, selv om jeg vil berømme de som tok oss til cupfinalen den gangen. Jeg tror vi er litt verre å spille imot, og at vi er blitt litt mer robuste.

– Hvem vil du helst møte i finalen?

– Det er litt det samme. Både Lillestrøm og Molde har egenskaper som vi ikke er så glad i, men så ser vi også muligheter mot begge.

Mens Sarpsborg-spillerne spurtet for å feire med fansen etter kampslutt, hørtes spredt piping fra de drøyt 8000 tilskuerne på Vålerenga Kultur- og Idrettspark. Alt som står igjen for hjemmelaget av fotballsesongen 2017 er dermed å berge plassen i Eliteserien.

– Det er sånn det er. Vi er i en prosess. Vi skal utvikle laget, nå er det litt utskiftninger og endringer og det tar ofte litt tid å få det til å sitte, sier VIF-trener Ronny Deila til VG.

– Jeg syns «gutta» jobbet steinhardt i dag, de gjorde alt de kunne og så må vi innrømme at Sarpsborg var bedre enn oss i begge boksene og vinner fortjent. Det er skuffende når vi er så nære en finale, men vi må også være fornøyde med at vi er kommet til semifinalen. Det har vært mange gode prestasjoner, særlig på Lerkendal sist. Nå må vi ta med oss den energien og slåss for poengene i de siste ni seriekampene, oppsummerer Deila.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder