I SENTRUM: Espen Ruud jubler sammen med Rafik Zekhnini etter å ha utliknet til 1-1 i eliteseriekampen mellom LSK og Odd på Åråsen stadion søndag. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Drama: Tre Ruud-scoringer, kontroverser - og Zekhnini-skade på Åråsen: Ruud til VG: – Absurd situasjon...

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm–Odd 2–4) Tre scoringer av en tidligere landslagsback, to kontroversielle dommeravgjørelser og en skade på stortalentet Zekhnini. Drama på Åråsen da Odd vant en fotballkamp igjen.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over tre år gammel

– Det blir faktisk en litt absurd situasjon: Jeg scorer tre mål, det skal jo egentlig ikke skje, sier Espen Ruud (32) da VG treffer han etter kampen. Det virker som det fortsatt er litt uvirkelig. Han smiler og rister litt på hodet av det hele.

To spillemål

– To spillemål også, faktisk, før jeg skyter inn det frisparket... Jeg tror ikke du skal forvente at dette skjer igjen, sier Ruud og smiler igjen og igjen.

Enkelte dager lykkes alt. Det var litt sånn Espen Ruud hadde det på Åråsen søndag kveld. Det stemte faktisk så godt at han like godt «stjal» frisparket fra en forfjamset Bentley på overtid. Det lyste i øynene til Ruud, og Bentley gjorde plass. Så tok høyrebacken fart og klinket ballen til høyre for keeper og i mål til 3-2-ledelse for Odd.

Ni på børsen

–- Jeg scorer jo et og annet mål på dødball, men dette... Det skal jo ikke skje, gjentar Ruud og legger til:

– To mål i kamp, det har jeg scoret tidligere, men ikke tre. Espen Ruud får ni poeng for innsatsen på VG-børsen.

Rafik Zekhnini fikk vist mye av det han kan i kampen mot Lillestrøm. Og han var banens beste, da han ble skadet etter 58 minutter. Da hadde han assistert et av Espen Ruuds to scoringer, og i perioder herjet med LSK-forsvaret.

– Jeg er fornøyd, men så blir jeg skadet. Jeg kjente det med en gang: Det er hamstringskaden min som er slått opp igjen, sier Zekhnini til VG. Han aner ikke hvor alvorlig det er.

Ny Martin-goal

Odd styrte spillet på Åråsen i 1. omgang, men skapte svært lite. Kun et par raid fra Rafik Zekhnini var farlige - før Riku Riski kom alene med keeper etter 33 minutter.

Han skjøt utenfor.

To minutter etter Riskis miss, scoret Lillestrøm. Erling Knudtzon snappet ballen fra en nølende Joachim Våge Nilsen, satte fart og selv om Knudtzon ikke var direkte involvert da Gary Martin scoret, var det han som sørget for at sjansen dukket opp. Ofkirs innlegg til slutt fant Martin - og 1-0 til Lillestrøm.

– Jeg synes vi var gode. Og vi fortjente minst et poeng i denne kampen, sier LSKs hardt pressede trener, Runar Kristinsson til VG. Han vet at spørsmål rundt jobben hans kommer – igjen. LSK sto med 16 poeng etter 10 kamper. De har bare tatt sju poeng på sine 13 siste kamper.

– Jeg er LSK-trener i dag, du vet aldri i morgen. Men alle ser at spillerne ga alt og at vi fortjente poeng. Jeg skal jobbe videre med dette laget, sier Kristinsson.

I omgangens siste spilleminutt fikk vi en kontroversiell situasjon, som det ble bråk av på Åråsen: Odd klarerte og Rafik Zeknini var på løp. Men rakk han ballen, eller var hele ballen over sidelinja før lynvingen til Odd fikk tak i ballen?

– Aldri over linja, påstår Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Han var veldig nær situasjonen.

– Over linja, mener LSK-trener Runar Kristinsson. Han sto litt lenger unna.

Over linja?

Dommer Ola Hobber Nilsen og hans team mente tydeligvis at hele ballen ikke var over, Zekhnini fikk løpe med ball i stor fart, og på motsatt side hadde Espen Ruud startet et løp, han fikk ballen og skjøt på direkten, hardt til høyre for LSK-keeperen.

Dermed 1-1 til pause, og massiv piping fra Åråsen-publikummet da dommer Hobber Nilsen gikk mot garderoben. Det skulle bare bli verre for dommerne...

Lillestrøm hadde gode muligheter til å ta tilbake ledelsen tidlig i 2. omgang. Både Ofkir og Kind Mikalsen hadde både tid og mulighet til å overliste Odd-keeper Sondre Rossbach, men de klarte det ikke.

I stedet ble det Odd som scoret, etter 65 minutter. Espen Ruud fintet, la ballen til rette for venstrefoten og sendte laget sitt i ledelsen med et velplassert skudd.

Kind Mikalsen scoret

Hvordan LSK-spissen Malec ikke scoret etter 71 minutter, det vet bare han. Og noen minutter senere hadde Odd-keeper Sondre Rossbach en fin redning: Det så ut til å gå mot bare Odds andre seier siden 10. juli.

Men seks minutter før slutt ble ballen lagt til rette for Simen Kind Mikalsen, som skjøt utagbart bak Sondre Rossbach. Dermed 2-2.

– Det var fortjent, mener Runar Kristinsson.

Dramaet var fortsatt ikke over på Åråsen. På overtid fikk Riku Riski et frispark som så svært tvilsomt ut, og mens Kanarifansen raste og skjelte ut både dommere og dommerobservatører på tribunen, fullførte Espen Ruud sin fantastiske kveld med å skyte inn sitt tredje mål. Et vakkert skudd, men frisparket skulle trolig aldri vært gitt.

– Jeg følte ikke at det var frispark, sier Runar Kristinsson. Men det hjalp lite.

Skader ødela gullkampen

Da LSK sendte alle mann i angrep for en utligning på overtid, gikk Odd i angrep og innbytter Sigurd Haugen banket inn et fjerde mål for bortelaget.

LSK står fortsatt bare med en seier siden 5. mai (1-4-8) mens Odd står med to seiere siden 10. juli (2-2-4).

– Skader. Det er grunnen til at vi ikke har spilt opp mot vårt beste på lange, sier Dag-Eilev Fagermo. Han ramser opp Fredrik Semb Berge, Fredrik Nordkvelle, Jone Samuelsen, Olivier Occean og nevnte Zekhnini, som alle har vært skadet de siste to månedene.

Etter 15 serierunder, halvspilt, var Odd tre poeng bak Rosenborg. Nå er avstanden 15 poeng, med sju kamper igjen å spille. Likevel er Odd fortsatt nummer to.

– Det er litt pinlig at avstanden er så stor, spesielt så lenge Rosenborg heller ikke klarte å kvalifisere seg til spill i Europa. Men det var ikke avstanden til RBK og snakk om seriegull som knakk oss, det var skadene, fastslår Fagermo.

Espen Ruud er enig med treneren sin: Det er faktisk litt pinlig stor avstand, i følge den tidligere landslagsbacken.

– Kanskje ble vi for opptatt av at vi kunne holde følge med Rosenborg. Vi har i hvert fall ikke vært på vårt beste på lang tid, sier Espen Ruud.

Les også

 1. Fagermo og nysigneringen uenige om proff-råd

  SKIEN (VG) Mens Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener fotballtalenter bør utvikle seg i Norge, er klubbens nye spiss…
 2. Agdestein klar for Odd - Frode Johnsen har vært speider

  SKIEN (VG) I dag ble Haugesunds toppscorer Torbjørn Agdestein presentert som Odds nyeste signering.
 3. Erik Solér skal inn som «LSK-redningsmann»

  LILLESTRØM (VG) Erik Solér går inn i en mentaltrenerrolle som skal hjelpe Lillestrøm i å berge plassen i Tippeligaen.
 4. LSK reddet poeng tross Origi-brøler

  (Viking - Lillestrøm 2-2) En kjempetabbe fra Arnold Origi så ut til å sørge for mer elendighet for Lillestrøm, men ti…
 5. Dette bildebeviset gjør at Odd tror på omkamp mot Molde

  Dette bildet viser Molde-legen på vei inn på banen mens spillet fortsatt er i gang.
 6. Kristinsson fortsetter som LSK-trener

  Et delt LSK-styre bestemte tirsdag at Runar Kristinsson (46) likevel beholder jobben, men islendingen skal nå få hjelp…
 7. Ivar Hoffs LSK-råd: Styrk trenerapparatet i stedet for å sparke

  Tidligere Lillestrøm-leder Ivar Hoff (68) er usikker på om…
 8. Odd krever omkamp etter «dommertabbe»: – Direkte farlig at det ikke slås ned på

  MOLDE/OSLO (VG) (Molde – Odd 4-2) Odd-sjef Einar Håndlykken (40) mener dommerblemmen mot Molde var så avgjørende for…
 9. Odd har levert inn protest etter blodig overtidssmell mot Molde

  MOLDE (VG) (Molde – Odd 4-2) Odd-leder Einar Håndlykken bekrefter at klubben har levert inn en protest etter tomålstapet…

Mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Odd

Flere artikler

 1. Drømmemål av Riski og direkte rødt kort til Zekhnini i Skien

 2. Fagermo vraker spissene: – Nå prøver vi å spille litt annerledes

 3. Odd-scoring etter 13,5 sek. – Godset er trolig ute av medaljekampen

 4. Enkelt for Odd mot skadeskutte Kristiansund

 5. Ruud-dobbel sørget for ny Odd-seier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder