Ekspertene usikre på Bayern München etter prestisjetap

FOTBALL

(Borussia Dortmund - Bayern München 1-0) Pierre-Emerick Aubameyang (27) senket den regjerende seriemesteren. Nå setter Kjetil Rekdal og Rune Bratseth spørsmålstegn ved Bayern.

  • Bendik Havdal Eriksen
Publisert: Oppdatert: 19.11.16 21:37

Pierre-Emerick Aubameyang og et godt Dortmund-kollektiv sendte Carlo Ancelottis Bayern München hjem med null poeng.

Det betyr samtidig at den lille klubben RB Leipzig – som rykket opp i vår – nå er serieleder i Tyskland. Bayern følger på plassen etter, mens Dortmund er nummer tre.

– Det er ikke akkurat noen Champions League-vinner vi ser her i dag. De vinner kanskje ikke serien i år heller. Den Bayern-utgaven her får hard konkurranse om å vinne ligaen. Det kan hende må ut og hente noen spillere i januar, sa Kjetil Rekdal på Eurosport da laget jaget utligning på tampen av oppgjøret.

Les også: Bolt skal trene med Dortmund

- Håper de ikke kjøper seg ut av situasjonen

Rune Bratseth, som spilte 230 kamper for Werder Bremen, deler Rekdals syn.

– Jeg er usikker på Bayern, og jeg sitter og lurer på hvor bra laget er nå. De går ofte og venter på at Franck Ribery og Arjen Robben skal redde dem, men de to er stort sett skadet. Thiago Alcántara er en god teknisk spiller, men jeg er usikker på han tilfører laget, sier Bratseth.

Les også: Jarstein herjet mot Dortmund

Han ønsker ikke så mange nye fjes inn i januar.

– Jeg håper de ikke kjøper seg ut av situasjonen. De kan hente én klassespiller, og det vil trolig gi laget et løft. Bayern er blitt sett på som et av de tre beste lagene i verden de siste årene, men nå er jeg mer usikker, sier han.

Hyller Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang scoret sitt tolvte mål for sesongen, og spissen er i kjempeform. Nå tror Bratseth det kan bli tøft for klubben å beholde ham.

– Han er en meget solid spiller. Han har fart, han har fysikk, og han scorer mål. Det blir spennende å se hva som skjer med ham når de store klubbene kommer og vifter med pengesekkene sine.

Aubameyang hadde flere kjempesjanser i kveld. Bayern hadde en gigantsjanse på overtid, men Robert Lewandwskis heading gikk like til side for mål.

Her kan du lese mer om