Her er søndagens oddstips

FIKK SVI: Forfatteren Guillem Balagué (t.v.) hadde blitt enig med Cristiano Ronaldo (t.h.) om å samarbeide om en bok. Så klikket det for portugiseren – etter å ha lest Balagués bok om Lionel Messi. Foto: VG / Reuters

Forfatter fikk Ronaldo til å rase: – Forsøkte å skyte spurv med kanoner

Forfatteren Guillem Balagué var i sluttforhandlinger om en bok om Cristiano Ronaldo og hans agent Jorge Mendes. Så klikket det for stjerneduoen.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

«Det rapporteres i pressen at jeg skal ha kommet med fornærmende bemerkninger om Lionel Messi. Dette er løgn og jeg har forsikret meg om at min advokat vil saksøke de som er ansvarlige. Jeg har den største respekt for alle mine kolleger i idretten, og Messi er åpenbart intet unntak.»

Storkamper i Premier League: Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Denne Facebook-meldingen publiserte Ronaldo den 11. november 2014. Den «ansvarlige» han sikter til, er forfatter og fotballekspert Guillem Balagué, som på samme tidspunkt var i lovende forhandlinger med Ronaldo og hans agent Mendes om å gjøre dybdeintervjuer og samarbeide om en bok om stjernespilleren.

Real Madrid-krisen: Ronaldo med stikk til ledelsen

Grunnen til at Ronaldo reagerte, var at det hadde blitt store oppslag i britisk presse etter at et utdrag fra Balagués forrige bok ble publisert. I en autorisert biografi om Lionel Messi, utgitt i 2013, skriver Balagué følgende om Ronaldos forhold til sin argentinske Barcelona-rival:

Ronaldo, kanskje som et symptom på umodenheten som kjennetegner så mange fotballspillere, tror det er nødvendig å spille modig foran hans lagkamerater, ikke være redd for Messi og være klar for utfordringen. Alt veldig macho; veldig påtatt. Og det er grunnen til at, ifølge en del Real Madrid-spillere, CR7 har et kallenavn for ham: «motherfucker»; og hvis han ser noen fra klubben snakke med Leo, ender han også opp med å bli døpt «motherfucker».

Balagué hadde snakket flere ganger med Ronaldo og fått tommel opp ved flere anledninger. Agent Mendes var også positiv. Men etter Ronaldos Facebook-melding hørte ikke Balagué noe mer fra noen av dem. Forhandlingene brøt sammen, og forfatteren gikk brått fra mulig samarbeidspartner til forræder. Dette skriver han om i boken «Cristiano Ronaldo – Biografien», som snart utgis i Norge av Calvin Forlag.

– Det må være svart eller hvitt med Cristiano. Enten er du med ham, eller så er du imot ham. De følte at det ville være skadelig for dem å fortsette å snakke med meg, sier Balagué til VG.

Pluss: Slik ble Ronaldo en «ny» spiller

– Han spiller en karakter

«Ronaldo forsøkte å skyte spurv med kanoner, og gjorde dette ved å sende denne beskjeden til hans ett hundre millioner følgere. Hvorfor? Han ville krysse veier med Messi i en vennskapskamp i Manchester i en av de kommende dagene. Han kunne møte ham ansikt til ansikt og benekte påstanden», skriver Balagué i prologen til den nye boken.

Ronaldo slaktes for denne situasjonen:

«Hva skjedde ellers på den tiden som gjorde at han følte seg nødt til å skrive et slikt innlegg? Det måtte være noe mer, noe som fikk alarmklokkene hans til å ringe.Så slo det meg noen tid senere: det var ti dager igjen til fristen for å avgi stemmer til Gullballen gikk ut, en utmerkelse Ronaldo var favoritt til å vinne for tredje gang. Innlegget hans på Facebook kunne vel ikke være en måte å forhindre folk fra å endre deres stemme for det årets Gullball. Eller kunne det?»

Lest denne? Derfor buer Real Madrid-fansen på Ronaldo

Etter å ha snakket med folk rundt Ronaldo og opplevd forhandlingene med spilleren og hans agent, har Balagué gjort seg noen bemerkninger om forskjellene mellom den ekte og private Ronaldo, og den som vises i offentligheten.

– Jo mer jeg hører Ronaldo, desto mer går det opp for meg at han spiller en karakter som er utviklet av ham, men også av folkene rundt ham. Han er alltid sterk, utfordrende, litt arrogant. Det er det han føler seg komfortabel med, og ingen rundt ham ber ham om å vise mer ydmykhet og usikkerhet. Han ønsker å fremstå nærmest umenneskelig, sier Balagué til VG.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

VGs tips: Begge lag scorer

Etter to idylliske år med Champions League- og La Liga-suksess befinner Cristiano Ronaldo og hans Real Madrid seg i en vanskeligere situasjon enn på lenge. Hovedstadslaget ligger allerede åtte poeng bak serieleder Barcelona og har tapt to strake kamper: 2-1 mot Girona og 3-1 mot Tottenham.

Søndag møter de Las Palmas på Santiago Bernabéu. Det er lite som tilsier at Zinédine Zidanes menn ikke vil vinne mot ligaens 18. plass, som har tapt seks seriekamper på rad. Men vi tror de kommer til å slippe inn mål. Det har de gjort i syv av sine ni siste seriekamper, og forsvarsspillet mot Tottenham og Girona har avslørt store problemer.

Vi anbefaler derfor et spill på at begge lagene scorer mellom Real Madrid og Las Palmas til 1,67 i odds. Kampen vises på Viasport 1. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Spansk fotball
 3. Real Madrid CF
 4. Cristiano Ronaldo

Flere artikler

 1. Pluss content

  Cristiano Ronaldo: Skandalene, intrigene og forholdet til faren

 2. Cristiano Ronaldo: – Jeg vil ha syv barn

 3. Zidane slår tilbake mot Ronaldo-spekulasjoner

 4. Hevder Cristiano Ronaldo er på vei bort fra Real Madrid

 5. Derfor hviles Cristiano Ronaldo – igjen

 6. Cristiano Ronaldo utlignet Lionel Messi i Ballon d'Or-kåringer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder