Vet ikke hvor mye han vil tjene

Håvard Nordtveit til VG Nett: - Overgangen er en drøm

VATS/OSLO (VG Nett) Håvard Nordtveit (16) omtaler overgangen til Arsenal som en drøm - men vet ikke hvor mye han får i lønn av londonklubben.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Av: Alf-Einar Kvalavåg ogAnders K. Christiansen

- EN DRØM: Slik omtaler Håvard Nordtveit overgangen til Arsenal lørdag formiddag. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

- Jeg skjønner at folk lurer på hvor mye jeg kommer til å tjene. Det gjør jeg forsåvidt selv også, smiler Nordtveit lørdag formiddag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG Nett møtte stortalentet i Vats utenfor Haugesund lørdag formiddag.

Nordtveit fikk ikke selv prate med Arsenal da representanter for klubben tok turen til Haugesund denne uken.

- Jeg har blitt forespeilet en sum. Dette er uansett noe jeg gjør for å spille fotball. Dette er et opprykk for hele familien, sier Nordtveit.

VG Nett fredag:Klar for Arsenal

Drar til Asia i juli

Stoppertalentet har vært klar over interessen fra Arsenal en god stund. Han innrømmer at det har vært vanskelig å ikke forsnakke seg overfor venner og kjente.

Etter at overgangen til Premier League gikk i boks i går, har det haglet med gratulasjoner.

- Innboksen er full. Det har kommet hilsninger fra hele Europa, smiler Nordtveit - som hevder at han sov godt i natt.

I neste uke reiser han til London for å se på forholdene hos sin nye klubb sammen med agent Jim Solbakken. 2. juli er han på plass i den engelske hovedstaden på permanent basis.

GIR RÅD TIL GAMLEKLUBBENE: - Byggk klubbhus og sats på talentene, er Håvard Nordtveits råd til Vats og Skjold. Foto: Hugo Bergsaker

Og ikke mange dagene senere blir han med resten av A-laget på oppkjøringstur til Asia.

- Bare det å få reise med førstelagsspilerne til Asia er en stor drøm. Det er veldig stort å få spille med og mot de aller beste spillerne i Europa, sier Nordtveit til VG Nett.

Ber barndomsklubben bygge klubbhus

Overgangen fra FK Haugesund til Arsenal har en totalramme på 24 millioner kroner. Det er imidlertid ikke bare førstedivisjonsklubben som bør ringe kontofonen til uken.

Også barndomsklubbene Vats (5. div.) og Skjold (3. div.) får nærmere en million kroner hver i etterkant av klubbskiftet. Storebror Vegard (20) spiller fortsatt i Vats.

- Klubben har ingenting, så jeg håper de bruker pengene på å bygge et klubbhus, slik at de kan få et skikkelig miljø rundt laget, sier Håvard Nordtveit i dag.

- Jeg er imponert over talentarbeidet Skjold, og håper de bruker sin sum på mer talentutvikling, legger han til overfor VG Nett.

PS! Nordtveit skadet seg i den forrige kampen for FK Haugesund. Han er uaktuell til oppgjøret mot Molde i morgen, men håper å være tilbake på banen i neste uke.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder