TILROP: Publikum følger med når Dan Thomassen feller Egidijus Varnas, men spilte selv hovedrollen senere i kampen. Foto: Scanpix
TILROP: Publikum følger med når Dan Thomassen feller Egidijus Varnas, men spilte selv hovedrollen senere i kampen. Foto: Scanpix

VIF-spillere utsatt for grov rasisme

FOTBALL

(Ekranas - VIF 1-1) Vålerengas Glenn Roberts og Freddy dos Santos ble møtt med grove rasistiske tilrop fra den litauiske fansen.

Publisert: Oppdatert: 16.08.07 23:49

Les også:Molde-spillere møtt med apelyder

Vålerenga møtte Ekranas i europacupkvalifiseringen torsdag. På stillingen 0-1 ble Glenn Roberts byttet inn. Da begynte fansen å synge sanger og avsluttet med et svært grovt rop på engelsk.

- De sang et eller annet på sitt eget språk. Så kom det en setning: «Shoot that fucking nigger». Men det går greit for min del. Det er viktig at laget støtter meg. De sier bare at jeg skal drite i det. Det kommer sikkert til å skje igjen, sier Glenn Roberts til VG Nett.

- Har skjedd før

Tilropene tok seg opp etter kampen. Roberts merket tilropene, og fikk støtte fra sine medspillere. Også Freddy dos Santos fikk merke litauernes vrede under kampen.

- Han er rutinert og takler det greit. Han var den første som støttet meg, sier Roberts.

Rasistiske tilrop i norsk fotball er ikke hverdagskost, men Roberts forteller at det har skjedd ham da han var juniorspiller.

- Ingen god opplevelse

Trener Harald Aabrekk fikk med seg episoden, og tar sterk avstand fra det som skjedde.

- Jeg synes vi skal bli spart for sånne ting i fotball. Det er ikke noen god opplevelse. Men vi takler dette, sier Aabrekk til VG Nett.

- Vil Roberts få oppfølging av klubben etter dette?

- Nei, Glenn takler dette bra. Han har gode venner rundt seg her, sier VIF-treneren til VG Nett.

Skal undersøke saken

Etter kampen tok også Ekranas-ledelsen avstand fra den stygge episoden.

- Vi tok det opp med UEFA-delegaten og dommertrioen etter kampen, men de hadde ikke hørt noenting. Vi skal nå undersøke dette nærmere når vi kommer hjem og ta en prat med spillere og støtteapparat. Deretter vurderer vi å rapportere hendelsen videre til UEFA, sier arrangementansvarlig i Vålerenga Thore Andre Krystad til vif.no.

Her kan du lese mer om