FORSVARER: Øyvind Panzer Iversen i advokatfirmaet Øverbø Gjørtz er spillerens forsvarer. Her avbildet i retten da saken var oppe 14. august. Foto: Ådne Husby Sandnes / VG

Molde-spillers advokat hardt ut mot Josimar-påstander

Advokaten til den voldtektstiltalte Molde-spilleren avviser påstandene som kommer fram i en ny artikkel i fotballmagasinet Josimar.

Molde-spilleren ble i slutten av august frikjent for voldtekt i Romsdal tingrett, men saken er anket til lagmannsretten. Spilleren er dømt til å betale kvinnen han var tiltalt for å ha voldtatt 150.000 kroner i oppreisning.

les også

Molde vil fortsatt bruke voldtektstiltalt

Onsdag publiserte Josimar en artikkel der de skriver at en kvinne i Oslo leverte anmeldelse for voldtekt, vold og trusler mot den samme spilleren 6. juni i år.

I saken, som altså dreier seg om en annen voldtektsanklage enn den han har vært i retten med, hevder kvinnen at hun ble gravid og fødte et barn etter den angivelige voldtekten som skal ha skjedd før spilleren ble ansatt i Molde Fotballklubb. Hun sier også at hun ble utsatt for vold da hun oppsøkte spilleren, og at hun har vært i kontakt med klubben for å få spilleren til å avlegge DNA-prøve.

les også

Voldtektssaken: Hva gjør dere nå, Molde?

I en pressemelding, gjengitt av Romsdals Budstikke, går spillerens advokat Øyvind Panzer Iversen hardt ut mot Josimar og påstandene.

Til Rbnett sier advokaten at hans klient er forferdet over at disse påstandene blir presentert uten at han eller advokaten er kontaktet.

– Han synes det er fryktelig ubehagelig og avviser enhver form for antydning om at det har skjedd noe straffbart, verken voldtekt, vold eller trusler.

På spørsmål fra RB om det ikke eksisterer noen anmeldelse, svarer advokaten:

– Jeg er i hvert fall ikke kjent med at det er registrert noen anmeldelse. Vedkommende har gitt et vitneavhør med opplysninger som samsvarer med innholdet i artikkelen til Josimar, men at det skal foreligge en anmeldelse er nytt for meg. Det er i tilfelle merkelig at vi ikke er gjort kjent med dette to måneder etter at kvinnen var i avhør.

les også

Hevder at familiemedlem truet med å knuse Molde-spillers kneskål med balltre

Han sier i pressemeldingen at hverken han eller hans klient er kontaktet i forbindelse med artikkelen, og at dette strider mot retten til samtidig imøtegåelse i pressens Vær Varsom-plakat.

«Kvinnen omtalt i artikkelen og min klient hadde tidligere et kjæresteforhold. Kvinnen avga vitneforklaring til politiet den 06.06.2018. Vitneforklaringen ble avgitt i fbm at min klient var satt under tiltale ved Romsdal Tingrett. Straffesaken ble behandlet 14. og 15. august 2018 uten at noen av aktørene valgte å innkalle kvinnen som vitne under rettssaken. Som kjent ble min klient frifunnet for straff, et forhold som påtalemyndigheten nå har brakt inn for Frostating lagmannsrett», skriver Panzer Iversen.

Kvinnens advokat i Oslo, Thomas R. Wyller, sier at det foreligger en anmeldelse.

– Ut fra det hun forklarte i vitneavhøret, ble det registrert en ny sak av politiet. Hun har samtykket til anmeldelsen, sier han til VG.

Panzer Iversen gjentar i en SMS til VG at dette er helt ukjent for ham.

– Jeg er kjent med at kvinnen har kommet med anklager i et vitneavhør for tre måneder siden. Jeg har ikke fått beskjed om at det er opprettet noen straffesak og min klient er ikke innkalt til noe avhør i den forbindelse, skriver advokaten.

les også

Molde-spiller tiltalt for voldtekt: Kvinne tok opptak av samtale

Videre i pressemeldingen som ble publisert av Rbnett skriver Panzer Iversen at klienten hans ikke vil motsette seg DNA-testing og at dette er meddelt kvinnen i forbindelse med at hun tok kontakt med Molde fotballklubb.

Panzer Iversen sier hverken han eller klienten er gjort kjent med at vitneavhøret har medført noen form for videre etterforskning, og at klienten ikke ble innkalt til avhør i forbindelse med kvinnens vitneavhør.

«I telefonsamtale mellom kvinnen og min klient 01-01.2018 ga hun uttrykk for at det ikke hadde skjedd noen form for voldtekt. Min klient valgte å gjøre opptak av samtalen, og denne vil bli overlevert politiet dersom det innledes etterforskning i saken», står det i pressemeldingen ifølge Romsdals Budstikke.

les også

Voldtektstiltalt Molde-spiller hevder kvinnen sa ja til å bli med på soverommet

Advokaten varsler også en klage på Josimar-saken til PFU.

Rbnett skriver at de forsøkte å få en kommentar fra Josimar onsdag kveld uten å lykkes. Journalisten som har skrevet saken vil ikke uttale seg og henviser til redaktør Håvard Melnæs. Redaktøren har opplyst at han ikke ønsket å svare på spørsmål onsdag kveld, men vil kommentere saken torsdag.

Molde Fotballklubb sier til avisen at de ikke er kjent med at det foreligger en anmeldelse.

Tar selvkritikk

Redaktør Håvard Melnæs i Josimar vedgår at magasinet burde ha kontaktet spillerens forsvarer før publisering.

- Vår erfaring tilsier at advokater sjelden ønsker å uttale seg i saker der den de representerer er anonymisert, av den grunn at man ikke ønsker å bidra til ytterligere publisitet. Men det er absolutt slik at vi burde prøvd, sier han til VG.

Samtidig mener han dokumentasjonen deres er solid.

- Når det gjelder påstandene fra Iversen om sakens innhold, er vi helt trygge på at de faktiske forholdene vi omtaler er riktige, sier Melnæs.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder