Hva er dette?

KRITISERER: Mario Balotelli får høre det etter sin prestasjon mot Polen. Foto: Stefano Rellandini / Reuters

Fotballegende kaller Balotelli «overvektig» og «ubrukelig»

Mario Balotelli (28) får kritikk fra flere hold etter sin prestasjon i Nations League-åpningen.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Rolf Brown

Artikkelen er over ett år gammel

 • Her er mandagens oddstips

Den sagnomsuste Nice-spissen leverte ingen god figur i 1–1-kampen mot Polen og har fått høre det ettertrykkelig i etterkant.

Først langet den italienske trenerlegenden Arrigo Sacchi ut mot spissen.

Tipster gir deg ferske oddstips hver dag!

les også

Serie A-kjennere om Inters sommer: – Nært sensasjonelt

– Fotball er et lagspill der intelligens teller mer enn føttene dine. Så jeg ville valgt spillere som er intelligente. Du må ha spillere som er sjenerøse, lidenskapelige og profesjonelle. Alle har en bil, men du må ha bensin for å kjøre, og i fotball er bensinen intelligens, lidenskap og profesjonalitet. La oss bare si at lagmoral er en god start hvis man skal være en verdig person. Når Balotelli vandrer rundt for seg selv og ikke engang prøver å holde seg til planen, hva skal man si til ham da?

– Ubrukelig i denne tilstanden

Nå kommer den polske fotballegenden Zbigniew Boniek med en ny dose Balotelli-kritikk. Den tidligere Juventus- og Roma-profilen, som i dag er leder for det polske fotballforbundet, stiller spørsmål ved formen til Balotelli.

– Jeg ville ikke brukt en spiller som er 15 kg overvektig, smeller det fra den polske fotballtoppen etter møtet med Italia.

les også

Pogba får kritikk for uttalelser: – Lei av det

– Jeg snakket med Sacchi rett etter kampen, og vi la merke til at spilleren ikke var forberedt til kampen. Jeg synes synd på Balotelli, for jeg husker at han var fantastisk i en kamp mellom Juventus og Inter, sier Boniek ifølge Football Italia.

– Jeg så ikke at han var forberedt til å legge ned en innsats. Det er hans feil, for en profesjonell spiller kan ikke vise seg i denne tilstanden. Det vil være ren løgn å si at Balotelli jobbet for laget. For å være en stor spiller, må du alltid være «fit». Balotelli er ubrukelig i denne tilstanden, sier han.

Turbulent sommer

Balotelli har vært i storform for Nice de to siste sesongene, med hele 33 mål i fransk Ligue 1. Men han har ikke lagt fra seg kontroversene; ved fire anledninger har Balotelli blitt utvist i løpet av bare to sesonger i den franske ligaen.

Sommeren hans har vært preget av en lang overgangssaga som til slutt endte med at han ble værende i Nice i stedet for å signere for Marseille. Det førte til at han fikk en kortere sesongoppkjøring enn spillerne, ettersom italieneren først streiket for å gjennomføre overgangen og deretter ble satt til å trene på egenhånd frem til spekulasjonene om en overgang ble lagt døde.

les også

Shaw ut på båre med oksygenmaske da England tapte

Italia-sjef Roberto Mancini forsvarte Balotelli etter den svake prestasjonen mot Polen.

– Å ha en dårlig dag kan skje alle. Når du spiller bra får du masse skryt, men når du spiller dårlig får du mye kritikk. Det er en del av å være fotballspiller. Jeg er ikke bekymret, sier han ifølge ESPN.

VGs tips: Uavgjort

Det er forventet at Ciro Immobile eller Andrea Belotti vil erstatte Balotelli i Italias startoppstilling når de møter Portugal på bortebane i andre Nations League-kamp mandag kveld.

Portugal spilte 1–1 i fredagens privatkamp mot VM-finalist Kroatia, og mangler Cristiano Ronaldo (a) som har fått innvilget landslagspause. Både Portugal og Italia er kjent for å ha en disiplinert og forsiktig tilnæring til kamper, og nivåmessig er de nok ikke langt fra hverandre.

Derfor anbefaler vi et uavgjortspill til 3,00 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Italias herrelandslag fotball
 3. Mario Balotelli

Flere artikler

 1. Polen tidenes første nasjon til å rykke ned fra Nations League

 2. Svensk kalddusj på overtid i Nations League-åpningen: - Vi er tilbake på jorden

 3. Ronaldo skal føre Portugal til tidenes første Nations League-trofé

 4. United-kjenner med kraftig advarsel: – Da burde hele ledelsen si opp

 5. Stor VG-kåring: Verdensmester Varane foran van Dijk

 6. Cristiano Ronaldo kritiseres: – Han er en egoist

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder