MASKIN: Lionel Messi feirer sitt hat trick nummer 45 for Barcelona i kampen mot Real Betis søndag. Foto: RAUL CARO / EFE

Messi-statistikken som knuser alle

Glem Cristiano Ronaldo (34) og Kylian Mbappé (20). Lionel Messis (31) målpoeng-leveranse i serien knuser alle denne sesongen.

La Liga-kommentator for Strive, Magnar Kvalvik, mener Messi er viktigere for Barcelona nå enn noensinne.

les også

Solskjærs United møter Barcelona: – Blir kjekt å komme tilbake

– Det virker som han kler alle roller i en og samme kamp. Han er ballfordeler, styrer tempoet, bygger opp angrep og avslutter. Han er en totalpakke, sier Kvalvik om Messis påvirkning på Barcelona denne sesongen.

Han fyller 32 i sommer, men viser ingen tegn på å ta foten av gasspedalen. Søndag scoret han hat trick mot Real Betis (hans 45. hat trick for Barcelona).

Se hat tricket her:

– Er han bedre enn noensinne?

– Han har scoret over 30 mål i 11 sesonger på rad, så det er lett å bli historieløs. Tidligere hadde Barcelona en spillestil og felles forståelse som var bedre enn motstanderne. Nå ligner de mer på andre lag, men har en spiller som går utenpå alle andre, svarer Kvalvik.

Ser man på statistikken for mål og målgivende i Europa, så topper Messi overlegent.

les også

Omdiskutert straffe da Messi sendte Barca til kvartfinale: − Sjokkerende

Ifølge statistikknettstedet Whoscored.com har den lille argentineren tegnet seg for 39 mål og 15 målgivende på 37 kamper i alle turneringer for Barcelona denne sesongen.

Nest best er Kylian Mbappé med 36 mål. Cristiano Ronaldo har foreløpig notert seg for 25 mål, samt 10 målgivende i sin debutsesong i Juventus-trøyen.

Kan vinne tre titler

Messi er i ferd med å lede Barcelona til ligatittel nummer fire på fem år. I den spanske cupen venter Valencia i finalen, mens Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er motstander i kvartfinalen i Champions League.

– De har en veldig sterk trippelmulighet. Ligaen er vunnet, og jeg holder de som store favoritter i cupen. I Champions League har de fordelen av å kunne hvile spillere i serien, jeg holder de som favoritt sammen med Manchester City i den turneringen, oppsummerer Kvalvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder