FRA 0-2 til 4-2: Haugesunds Sondre Tronstad (t.v) og Haugesunds Christian Grindheim jubler etter 3-2 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Sandefjord på Haugesund stadion. Haugesunds Bruno Leite og Haugesunds Kristoffer Haraldseid (i bakgrunnen). Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund har aldri vært bedre: – Det er en spennende tid

Haugesund har aldri stått med så mange poeng etter 17 serierunder som de har i år. Med femteplass og 31 poeng har rogalendingene syv poeng mer enn de hadde i 2013 da de tok sin beste plassering noensinne.

 • Espen Solly

Artikkelen er over ett år gammel

Siden opprykket før 2010-sesongen har Haugesund vært et av de mest stabile lagene i norsk fotballs øverste divisjon, med tredjeplassen i 2013 som det foreløpige høydepunktet. Jostein Grindhaug har vært med på hele reisen som både trener, og nå som sportssjef.

– For resten av sesongen har vi heng på de fire-fem-seks øverste plassene, og er med i cupen. Det er en spennende tid for oss, sier Grindhaug til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Tipster gir deg ferske tips - hver dag

Haugesund er ett av kun syv lag (Rosenborg, Molde, Strømsgodset, Odd, Lillestrøm, Vålerenga) som ikke har rykket ned fra den øverste divisjonen siden 2010. For et lag som ble stiftet så sent som i 1993 er Grindhaug stolt over hva de har fått til.

– Spesielt de siste ti-tolv årene har vi stabilisert oss. En ting er resultat, men det jeg er mest stolt over er at vi har fått bedre fasiliteter, et bra stadion, og at vi har jobbet opp en god kultur i klubben, sier sportssjefen.

– Handler som fulle sjøfolk

Eurosports fotballekspert, Bengt Eriksen, er klar på at kontinuitet er en av de viktigste faktorene til at Haugesund har stabilisert seg i Eliteserien.

– Grindhaug har vært trener der, og er nå sportssjef, og Horneland har vært i klubben lenge. De samme menneskene har fått jobbe med klubben over lengre tid. De hentet Christian Grindheim med en tydelig plan, og den har fungert, sier Eriksen.

– I disse tider med overgangsmarked og «deadline day» handler klubber som fulle sjøfolk som ramler ned i byen og kjøper det dyreste før det stenger. Sånn er det ikke i Haugesund. De bruker god tid på å planlegge spillere de vil ha inn, og de har en god plan på det, fortsetter fotballeksperten.

Haugesunds trener Eirik Horneland er enig med Eriksen om at kontinuitet er en viktig faktor for klubben.

– Vi tror veldig på kontinuitet. Vi har det på styre- og eierside, i administrasjonen og på det sportslige. Det er en helt avgjørende faktor for å være med å konkurrere, sier Horneland.

les også

Praktscoring sørget for Haugesund første seier i Tromsø

– Søker stabilitet

Det er kun fem klubber som har tatt mer poeng i Eliteserien enn Haugesund siden 2010. Men allikevel varierer det litt i prestasjonene.

– Vi har våre oppturer og nedturer. Vi har plukket med oss en bronse, men vi har også plasseringer nede på 11. og 12. plass. Vi søker stabilitet i Eliteserien, og vil bli et lag man kan regne med på øverste halvdel av tabellen, sier Horneland.

På mandag står Vålerenga på motsatt banehalvdel, og den kampen er helt åpen ifølge Haugesund-treneren.

– Det blir en beintøff kamp. Vålerenga har hatt litt motgang de siste rundene, og er helt sikkert klar for en god prestasjon.

VG-tips: Haugesund-seier

Haugesund har vist styrke over tid, og har bokført 4–1–1-flyt på seks seneste kamper. Med lagets gode tabellplassering bør det ikke stå på motivasjonen i kveld.

Vålerenga var ikke bra hjemme mot Sandefjord sist - selv om laget spilte seg noe opp etter pause (2–2). Formen viser én seier på syv siste seriekamper. Nysigneringen Abu (mb) er ikke med her.

Slik dette står mener vi spillet er hjemmeseier til 1,95 i odds. Spillestopp er kl.18.55 og MAX sender kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Tippetips
 2. FK Haugesund
 3. Jostein Grindhaug
 4. Eliteserien

Flere artikler

 1. Grindhaug jakter fire-fem nye FKH-spillere

 2. Uenige om hvem som er gullfavoritt: – Et race hele veien inn

 3. RBK har kniven på strupen i Molde: – Blir ikke seriegull med tap

 4. Jostein Grindhaug blir Haugesund-trener

 5. Pluss content

  VGs kamikaze-tips: Slik ender Eliteserien 2020

 6. Cupfinaledrøm for keeperhelten: – Jeg hadde nesten gitt det opp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder