KLAR KANDIDAT: Rini Coolen og styreleder Ivar Koteng sammen før borteoppgjøret mot Kristiansund. Nå er det aktuelt å forlenge samarbeidet. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Coolen i møte med RBK-styret: – Selvfølgelig vil jeg ha jobben

TRONDHEIM (VG) Midlertidig Rosenborg-trener Rini Coolen (51) ser for seg en fremtid i RBK – uansett om det blir som A-lagstrener eller som akademisjef.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mandag kveld møttes RBK-styret for å diskutere trenerspørsmålet, og det ble laget en bruttoliste over aktuelle trenerkandidater fra begynnelsen av desember.

Styreleder Ivar Koteng har svart «ja, selvsagt» på spørsmål fra Eurosport om midlertidig Rosenborg-trener Rini Coolen står på den listen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er naturlig. Det er gode nyheter hvis de er fornøyd med tingenes tilstand. Det gjør meg til en kandidat. Men vi må vente og se hva som skjer, sier Coolen da VG møter nederlenderen i Trondheim tirsdag.

– En toppjobb

les også

Nysignerte Jebali roses: – Han ser ut som en million!

– Du er klar på at du vil ha jobben permanent?

– Ja, selvfølgelig. Det er en toppjobb, og jeg nyter hvert sekund av den for øyeblikket. Det er fantastisk hvis jeg kan fortsette, men hvis det ikke skjer, så aksepterer jeg beslutning og går tilbake i rollen som akademisjef.

Coolen, som tok over da Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i juli, har seks seirer, tre uavgjorte og bare ett tap (mot Celtic i debuten) som RBK-sjef. Det var gode resultater å ha med seg da han mandag møtte styret for å diskutere fremtiden.

– Det var bare en gjennomgang av hva som har skjedd og hvilken prosess vi er i – og hva vi kan forvente oss de neste ukene og månedene.

– Vi gikk gjennom de tingene, men vi snakket ikke om «den store fremtiden». Og det er det du spør om. Jeg bare fokuserer fra uke til uke, og det er det som er jobben min nå. Jeg har jobben som hovedtrener ut sesongen, og hvis det blir forandringer, så finner jeg det ut senere.

Styreleder Ivar Koteng har ikke besvart VGs henvendelser.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder