GOD BUTIKK: Fotballagent Jorge Mendes (t.v.) var ikke fornøyd etter at landsmannen og gullkalven hans Cristiano Ronaldo ikke stakk av med hovedprisen på UEFA-gallaen i Monaco. Her fra 2013 under et arrangement på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid, det som inntil forrige sesong var Ronaldos hjemmebane. Foto: Reuters

Ronaldos agent: – Skandale at Modric fikk prisen

Mektige Jorge Mendes var alt annet enn fornøyd etter at den portugisiske stjernespissen ikke ble kåret til årets spiller i Europa.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den prisen gikk til Ronaldos tidligere lagkamerat i Real Madrid, kroaten Luka Modric.

– Latterlig

– Fotball spiller man innenfor banens fire ytre linjer, og der vant Cristiano. Han scoret 15 mål, tok Madrid på sin rygg og vant Champions League nok en gang. Det er rett og slett latterlig, en skam, sa Jorge Mendes til portugisiske Record etter at UEFA annonserte vinneren torsdag kveld.

Prisutdelingen skjedde i forbindelse med Champions League-trekningen i Monaco der det blant annet ble klart at portugiseren møter gamleklubben Manchester United til høsten

Se hele trekningen her:

Ronaldo selv ble kåret til årets beste spiss, og tidligere i uken ble brassemålet mot hans nye klubb Juventus i Champions League kåret til sesongens fineste.

Men til gallaen i Monaco dukket han aldri opp til. Og da ble ikke prisene delt ut heller. Flere medier spekulerer nå om han ikke møtte opp fordi han visste at han ikke kom til å vinne. Plass hadde han i hvert fall reservert, melder spanske Marca. Spilleren selv har foreløpig ikke kommentert fraværet, men Giuseppe Marotta i Juventus-ledelsen sier ifølge italienske Sky at det var en personlig avgjørelse man bør respektere.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at han ikke fikk prisen. Dette er jo en pris som handler om Champions League og ikke Fotball-VM, sa Marotta.

Se Ronaldo-perlen som ble kåret til årets mål:

Liverpool-toppscorer Mohamed Salah var den siste nominerte i kåringen som altså Modric vant med 90 stemmer foran Ronaldo, og 179 flere stemmer enn egypteren.

– Det er et fantastisk øyeblikk for meg. Jeg er glad for denne prisen. Jeg vil takke alle som stemte på meg, Real Madrid, mine lagkamerater og trenere. Denne prisen hører til dem også, sa den 32 år gamle midtbaneeleganten da han mottok prisen.

PRISDRYSS: 32 år gamle Luka Modric fikk betalt for Champions League-innsatsen. Foto: VALERY HACHE / AFP

Hegerberg fikk beskjed om at hun ikke vant

Lyon-spiller Ada Hegerberg var nominert til årets kvinnelige fotballspiller i Europa, men gikk allerede tirsdag ut med at hun hadde fått beskjed om at hun ikke ville få prisen.

Den norske stjernespilleren vant UEFA-prisen som årets spiller i 2016. Da mottok hun den på scenen sammen med Cristiano Ronaldo, som vant tilsvarende pris på herresiden.

Danske Pernille Harder, lagvenninne med Caroline Graham Hansen i Wolfsburg, vant prisen. Hegerbergs lagvenninne Amandine Henry var den siste nominerte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder