Seks eliteserielag ute av cupen

2. divisjonslag slo Vålerenga

Hele seks eliteserielag forsvant ut av cupen i onsdagens tredje runde. Den største bomben kom i Bærum.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Vålerenga, Odd Grenland, Viking, Molde, Fredrikstad og Sogndal ble alle slått ut.

Fram til onsdag hadde eliteserielagene vunnet 30 kamper på 30 forsøk i årets fotball-NM, men så ble det plutselig veldig vanskelig.

VIF-tap i Bærum

Fire seirer og seks tap var fasit for de ti toppserieklubbene som prøvde seg onsdag.

Det startet med Vålerengas svært overraskende 2-3-tap mot 2. divisjonsklubben Bærum.

Bærum ledet 3-1 ved pause før Vålerenga, som er på bronseplass i eliteserien, våknet. Men VIF klarte bare å lage ett mål i 2. omgang.

10 000 på Viking stadion

Det er ni år siden Bryne slo Viking sist i cupsammenheng, og også den gangen var det Bjarne Berntsen som ledet Viking-laget. Onsdag ble det 2-1 til jærbuene på Viking stadion.

Slakteren Espen Sola, som tidligere har prøvd seg i Viking, laget vinnermålet og sørget for at hjemmelaget fortsatt står uten seier på sin nye stadion.

Også i Molde ble det en trist kveld for hjemmelaget da Vard Haugesund snudde 0-1 til 2-1.

Anders Hasselgård sendte Molde i ledelsen etter 70 minutter, men mål av Rune Thuestad sju minutter senere, samt Kenneth Torstveits scoring i første ekstraomgang sørget for nok en cupbombe.

Molde hadde bare en håndfull sjanser, og det sier sitt at keeper Knut D. Lillebakk var lagets beste.

Sogndal-tap på overtid

Sogndal tapte for Mandalskameratene som for anledningen opptrådte i Sogndals reservedrakter. De ble en flau forestilling for hjemmelaget.

- Måten vi taper på er bare pinlig. Sånt skal ikke skje, sa en hoderystende Sogndal-keeper Terje Skjeldestad etter Mandalskameratenes fortjente 2-1-seier.

Sogndal tok ledelsen ved Håvard Flo, men Leif Gunnar Smerud utlignet på straffe. Roger Rasmussen ble matchvinner to minutter på overtid.

Odd Grenland, som er nummer fire på tabellen, tapte for Haugesund. I likhet med Vålerenga og Sogndal ledet Odd, både 1-0 og 3-2, men Haugesund utlignet rett før slutt og avgjorde med mål av Pål Chr. Alsaker og Rune Wiken i ekstraomgangene.

Fredrikstad greide bare 1-1 i østfoldderbyet mot Moss, selv om mossingene måtte spille ekstraomgangene med ti mann etter en utvisning.

I straffekonkurransen misset eliteserielaget en gang, mens Moss scoret på alle sine forsøk. Tom Reidar Haraldsen kunne sette inn det avgjørende sparket.

Brann var eneste eliteserielag som overbeviste onsdag, med 6-0 over Hødd, men også Tromsø gjorde jobben med 2-0 over Mo.

Lyn Oslo slet seg til 3-2 over Frigg, mens Ham-Kam måtte ha ekstraomganger for å slå Skeid 4-3.

Forrige uke tok Rosenborg og Bodø/Glimt seg videre med storseirer. Seks eliteserielag er klare for 4. runde, mens Stabæk og Lillestrøm skal prøve seg torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder