VGs vurdering av Danmark

Slik vurderer VG Danmark etter tre VM-kamper.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Les også:
VGs vurdering av England

Thomas Sørensen 8
Har holdt verdensklasse til nå i VM. Kjempekamp mot Frankrike. God både på streken, i feltet og med bena.

Thomas Helveg 6
Meget rutinert og aggressiv back. Sterk defensivt og i duellspillet, men har ikke bidratt så mye offensivt.

Martin Laursen 8
Minner om Rune Bratseth i glansdagene: Et herlig driv, god i lufta og sterk til å bryte foran angriperne. En kjempespiller, som da også holder til i AC Milan.

René Henriksen 7
Veldig god sesong i Panathinaikos, men hadde trøbbel med tempoet i åpningskampen mot Uruguay. Hevet seg siden det. Klok og plasseringssterk.

Niclas Jensen 5
Ser ut til å ha danket ut kaptein Jan Heintze, som har slitt. Ballsikker, men urutinert, Manchester City-back som bør ha en fin karriere foran seg.

Dennis Rommedahl 6
Utrolig rask, og har et herlig driv med ballen i bena. Nyter stor tillit hos Morten Olsen, men er noe ustabil og er ikke alltid venn med ballen.

Stig Tøfting 7
Vogger rundt som en pitbullterrier og glefser iltert mot motstanderne. Skremmer livet av mange bare på opptredenen. Viktig defensiv stabilisator.

Thomas Gravesen 7
Minner mye om Tøfting, men mer kreativ. Har en herlig pasningsfot. Knalltøff i stilen - også utenfor banen. Har vært i en del utenomsportslig trøbbel.

Jesper Grønkjær 7
Det finnes ikke mange vingspillere i verden som kan matche Grønkjær på sitt beste. Utrolig rask og gode finter, men ujevn innleggsfot. Svak defensivt.

Jon Dahl Tomasson 8
Hvilket mesterskap! Klok og supergiftig spiller som har scoret på nesten hver sjanse han har fått. Gode allroundegenskaper.

Ebbe Sand 6
En skuffelse. Kom omtrent ikke til en avslutning på de to første kampene. Vraket mot Frankrike, men får trolig en ny sjanse mot England. Men har stort potensial.

Sum 11 mann: 75

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder