Lewandowski-dobbel ikke nok for «Krise-Bayern» − Dortmund snudde til seier i femmålsthriller

(Borussia Dortmund − Bayern München 3-2) To ganger sendte Robert Lewandowski Bayern i føringen, men begge gangene utlignet Marco Reus. Så avgjorde superinnbytter Paco Alcácer kampen i favør Borussia Dortmund.

Det er langt fra første gang at ungguttene til Dortmund har snudd en kamp denne sesongen.

Leipzig, Hoffenheim, Leverkusen, Augsburg og nå Bayern har alle tatt ledelsen uten å sitte igjen med alle poengene mot serielederen. Bare Hoffenheim maktet å unngå tap av de ovenfornevnte, og Dortmund er fortsatt ubeseiret (8-3-0) etter elleve runder.

– Vi har mye selvtillit, og det er alltid godt å ha en buffer. Men Bayern er veldig sterke i det lange løp, og å snakke om mesterskapet, er altfor tidlig, sier tomålsscorer Marco Reus.

Bayern-krise

Borussia Mönchengladbach er nummer to, fire poeng bak Dortmund, med seiersvante Bayern på tredjeplass. Der er krisen forverret.

Allerede før kamp uttalte Bayern-sjef Uli Hoeness at klubben kom til Signal Iduna Park som underdogs for første gang på mange år, og det ble til og med snakket om at Niko Kovac kunne være ferdig som Bayern-trener med tap mot Dortmund.

Før kamp bedyret han at han ikke tenkte på presset, men nå spørs det om Kovac blir sittende så mye lenger.

– Det var en fantastisk fotballkamp, men vi faller ut av det to ganger. Det skal ikke skje, sier han ifølge Kicker, og mener det burde ha blitt uavgjort.

les også

Krisestemning i Bayern før skjebnekamp mot Dortmund

Tapet gjør at laget blir stående på 20 poeng etter elleve runder. Det holder til en 3. plass på tabellen, syv poeng bak ligaleder Dortmund.

– Det var en veldig god kamp, men vi gjør småfeil. Vi hadde flere sjanser til å score mål, men istedenfor kaster vi bort ledelsen. Det gjør vondt, sier Bayerns Robert Lewandowski, som likevel ikke ser svart på situasjonen:

– Syv poeng er mye, men vi vil kjempe for alle poengene før vinterpausen, fortsatte han etter den elleville femmålsthrilleren.

– Toppen av kransekaka

Keeper Manuel Neuer legger til:

– Vi gjorde en god prestasjon. Vi kunne ha hatt alle tre poengene, men problemet er alle feilene vi gjorde. Vi tillot Dortmund å komme tilbake, sier han.

– Bayern München gjør en kjempekamp, men det Dortmund gjør i den andre omgangen... Det er toppen av kransekaka. Dette er den beste kampen jeg har sett i år, sier tidligere Tyskland-proff Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio etter kamp.

Han var ikke alene om å synes at kampen var vidunderlig å se på. Den tyske storavisen Bild mente «slaget mellom Dortmund og Bayern hadde alt en fotballkamp trenger», mens den norske forfatteren Nils Henrik Smith tvitret følgende:

VG Live: Vi fulgte toppkampen her!

Lewandowski-dobbel

For det var virkelig en fantastisk fotballkamp vi var vitne til på mektige Signal Iduna Park.

Formspiller Marco Reus burde ha sendt vertene i ledelsen da han kom alene med Manuel Neuer etter knappe ti spilte minutter, men det var Bayern som var klart best de første 45.

Derfor var det også helt fortjent at Robert Lewandowski sendte gjestene i føringen med en heading, det etter å ha sneket seg mellom keeper og stopper på innlegget til Serge Gnabry.

Rett foran Den gule veggen (kortsiden der Dortmunds aller ivrigste fans står) kom Bayern-spillerne stormende til for å juble, men selv behersket Lewandowski seg i feiringen.

Kanskje ikke så rart: Lewandowski har 74 Bundesliga-mål for Dortmund over fire sesonger. Det var der han spilte før han ble Bayern-spiller i 2014.

Samme mann var frempå kort tid etter at Reus hadde utlignet til 1-1 på straffe rett etter hvilen.

les også

Manchester United og Real Madrid sliter: Derfor er flere storklubber i trøbbel

Pluss content

Igjen fikk polakken æren av å heade inn et mål, denne gang etter et praktangrep fra bortelaget.

Superinnbytter avgjorde

Dortmund ga seg imidlertid ikke.

Først hadde laget en enorm dobbeltsjanse til å utligne, deretter bommet Reus med bredsiden innenfor feltet, men på halvpsretten på innlegg fra Lukasz Piszcek satt den for Dortmund-favoritten.

Det tok ikke lang tid før hjemmefansen på mektige Signal Iduna Park fikk mer å juble for.

Superinnbytter Paco Alcácer lobbet elegant inn sitt åttende Bundesliga-mål etter å ha blitt tredd alene med keeper av Axel Witsel, og dermed var kampen snudd.

Ekstra imponerende er det av Barcelona-vrakgodset med tanke på at syv av hans mål har kommet som innbytter − og at han bare har vært på banen i seks kamper.

Dramatikken var imidlertid ikke over.

les også

Selv ikke Jarstein kunne stoppe Super-Sancho – Hertha Berlin reddet poeng på overtid

Robert Lewandowski trodde han hadde utlignet da han hælflikket ballen i mål rett før de fem overtidsminuttene var over, men flagget var - helt korrekt - oppe.

Dermed blir alle poengene igjen i Dortmund, det etter en femmålsthriller som kommer til å bli husket lenge på Signal Iduna Park.

Dortmund topper tabellen med 27 poeng. Bayern har 20, mens Borussia Mönchengladbach er nummer to med 23 poeng. Dersom RB Leipzig (19 poeng) slår Leverkusen på hjemmebane søndag, vil også de ta seg forbi Bayern.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder