Nå møtes far og sønn Bohinen i avgjørende eliteseriekvalik

(Aalesund − Sogndal 3-1) Trener Lars Bohinen så Pape Habib Gueye (19) skyte AaFK til seier mot Sogndal fra tribunen. I den avgjørende kvaliken til Eliteserien møter laget Stabæk, der sønnen Emil Bohinen (19) spiller.

– Man vil jo alltid at familien skal oppleve suksess, men for meg er det viktigste at vi vinner kvaliken, sier Stabæk-spiller Emil Bohinen til VG.

Han fulgte med da farens Aalesund slo Sogndal 3-1 og sikret Eliteserie-kvalik mot nettopp Stabæk. Vinneren av de to oppgjørene dem imellom, blir å finne i Eliteserien 2019. Taperen må spille i Obos-ligaen neste år.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG Live: Les utfyllende referat fra Aalesunds 3-1-seier mot Sogndal her!

les også

Tidligere Viking-spillere åpner for comeback

– Blir det spesielt?

– Ja, det er ikke til å legge skjul på at det blir det. Jeg har møtt ham i treningskamp og i Eliteserien før, så jeg har for så vidt kjent på det. Men ikke på denne måten, at jeg kan sende ham tilbake til Obos, svarer 19-åringen, som har vært på banen i elleve eliteseriekamper i år.

Han forteller at han og pappa Lars snakker sammen regelmessig på telefon, og at de har vært innom scenarioet som nå er faktum.

– Vi har tenkt at det var så liten sannsynlighet for at det skulle skje, men nå er vi her da, sier Emil Bohinen, men er klar på at hans Stabæk er favoritt.

– Vi hadde vært favoritter uansett om det ble Sogndal eller Stabæk. Vi har vært en halv uke i Spania og forberedt oss godt, og jeg tror vi har gode sjanser, sier Stabæk-spilleren, og legger spøkefullt til:

les også

Mos var «forbannet» og Sandefjord-aktuell – så reddet han Godset-sesongen

– Jeg får kanskje ikke like fin julegave i år om vi vinner.

Når VG får tak i Lars Bohinen en snau time etter kampslutt i Ålesund, ler AaFK-treneren når han får høre sønnens spøk.

– Vi satser på en fin jul uansett, ler Bohinen, som håper sønnen får spille i kvaliken, men som er klar på at det ikke blir noe taktikkprat med sønnen i forkant av de to kampene.

– Jeg vet jeg ikke får noe ut av ham, og han får selvsagt ingenting ut av meg. Det blir en vanlig inngang til kampen med en litt spesiell vri. Intensjonen er å sende ham ned til Obos, sier Aalesund-treneren til VG.

Med Bohinen i sentrum tar vi oss tid til å se på denne lille snutten:

Han er imidlertid klar på at Stabæk er å regne som favoritt. AaFK-treneren mener Bærum-laget har fått veldig dårlig betalt i årets eliteserie, men sier:

– Vi har 20 seirer i ligaen (inkludert to eliteserie-kvalikseirer) og de har seks ligaseirer. Vi reiser til kampene som underdogs, men med selvtillit.

les også

Fredheim Holm klar for KFUM – blir spillende assistent

Én som i hvert fall bør ha selvtillit, er Pape Habib Gueye. 19-åringen fra Senegal skaffet straffe (som ble scoret av Holmert Aron Firdjonsson) og scoret to ganger da Sogndal ble slått 3–1 torsdag. Målene kan du se i toppen.

– Han er en veldig spennende spiller for fremtiden. Han har noen ekstreme ferdigheter, men må også pusses på, sier Bohinen, som så kampen mot Sogndal fra tribunen som følge av suspensjon.

PS: Det første oppgjøret mellom AaFK og Stabæk spilles i Bærum den 5. desember. Returoppgjøret i Ålesund går den 9. desember.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder