Alt snudde for Rosenborg

(RBK-Lyn 1-1) Ved pause i søndagens serierunde ledet Rosenborg eliteserien med sju poeng. Etterpå var ledelsen nede i to.

  • NTB

Artikkelen er over 18 år gammel

Halvveis i søndagens kamper ledet nemlig Rosenborg 1-0 over Lyn, mens Molde ledet 1-0 over gullkonkurrent Lillestrøm. Så snudde alt. Lyn utlignet Rosenborgs ledelse etter pause, og på vei inn i garderoben fikk spillerne beskjeden om at Lillestrøm hadde snudd 0-1 til 2-1 over Molde på overtid, og dermed knappet inn Rosenborgs forsprang på tabellen til to poeng. I tillegg har Lillestrøm en kamp til gode.

- Jeg er imponert over Lillestrøms opphenting, sa Nils Arne Eggen i en trøndergarderobe med meget trykket stemning. Det kunne virke som Rosenborg hadde mistet seriegullet der og da.

Spenning

Men det er noen kamper igjen. Den største av dem alle blir sannsynligvis den mot Lillestrøm på Åråsen om snaut to uker.

- Vi kunne klart oss uten den spenningen vi har bidratt til å skape nå. Men vi har hele tiden vært forberedt på at høsten kunne bli tett, og at det hele kanskje ikke avgjøres før i aller siste runde, sa Eggen.

Rosenborg var det beste laget på Lerkendal, og vant sjansestatistikken 14-2! Men banens bestemann, Lyns keeper Thomas André Ødegaard, sto i veien for det som kom. Det var bare Ståle Stensaas som klarte å overliste Ødegaard, mens Lyns utligning kom på straffe satt inn av Tommy Nilsen.

Dermed fikk et defensivt Lyn med seg et veldig viktig poeng - i ukens andre 1-1-kamp på Lerkendal.

- Vi er ydmyke, og innser at vår forestilling ikke hadde samme klasse som Juventus tirsdag. Men vi er nok mer fornøyde med resultatet, sa Lyns trener Stuart Baxter.

Mer om

  1. SFK Lyn
  2. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. - Nå er LSK favoritter

  2. Dockal fortviler - mister toppkampen

  3. Kippe spolerte Rosenborg-festen: – Årets høydepunkt

  4. Ble Årets spiller på VG-børsen: Samuelsen: - Hadde regnet med at Ødegaard skulle cruise inn den tittelen

  5. Tore Reginiussen: - Følte meg som en magnet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder