Steffen løp fra feiringen

ROTTERDAM (VG Nett) (Spania - Norge 0-1) Steffen Iversen senket Spania og løp rett i garderoben mens lagkameratene jublet sammen med publikum. Tottenham-spissen glemte rett og slett hele feiringen.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Gjorde jeg det? Det visste jeg ikke før nå. Det var kanskje litt dumt det, sier den noe distre matchvinneren mens han smiler og fleiper.

Iversen er i perlehumør når han prater med pressen etter triumfen i Norges EM-debut. Og på spørsmål om betydningen av scoringen klarer han ikke å dy seg:

- Det var jo bare et vanlig mål. Har gjort det mange ganger før, gliser han før han innrømmer:

- Det er vel den viktigste scoringen jeg har laget.

- Og den beste kampen?

Tja, si det. På landslaget er det nok den beste kampen jeg har spilt.

Tent

I Tottenham slet Iversen med å score i siste halvdel av sesongen. Et hardt kampprogram bidro til å ødelegge overskudd. Men på landslaget stortrives han i sine midtbaneroller - noe to mål på to kamper viser.

Mot Italia sto han over med skade. Mot Spania virket han ekstremt tent. Allerede på oppvarmingen løp han for fullt og fra sine lagkamerater.

Mandag fortalte han til VG Nett at han ønsker å spille på midtbanen for å score mål. Mot Spania fikk Tore Andre Flo lite til fra sin spissposisjon, mens Steffen fikk bedre plass på sin høyre kant.

- Ja, jeg fikk store rom. Liker best å spille indreløper, men det er bedre å spille på kanten enn alene på topp, sa en sprudlende Iversen til VG Nett.

Og plassen på kanten utnyttet han da Thomas Myhres lange fremspill ble headet i mål.

Krampe

- Thomas sendte et frispark fra egen banehalvdel opp mot meg. Det er noe vi trener på vanligvis. Jeg tror Thomas traff veldig godt for fremspillet ble veldig langt. Jeg hørte keeperen rope og fikk en god følelse fordi jeg hadde tro på å nå ballen først.

- Da var det godt å snu seg og se at ballen spratt i mål. Jeg har laget en tre-fire slike scoringer før, men ingen har vært viktigere enn dagens scoring, forteller Iversen som ble svært sliten, fikk krampe og ble byttet ut.

- Var du redd for å bli meiet ned av keeperen?

- Nei, jeg har jo brukket kjeven og fått det meste av skader. Såpass får man tåle, forteller han.

Nils Johan Semb valgte å bruke Eirik Bakke som høyre indreløper og Steffen Iversen på kanten i stedet for John Carew. Men Semb innrømmer at beslutningen var svært vanskelig.

- Ja, det var et veldig vanskelig valg, sier landslagssjefen til VG Nett.

Iversen måtte ut med krampe mot slutten av kampen, men følte seg helt pigg igjen etterpå.

- Det var en tøff kamp. Vi sprang vel nesten en halvmaraton. Det knøt seg litt i leggen mot slutten. Da var det bedre å sette inn en frisk spiller, sier han.

Uslåelig

Deretter bar det avsted spillerhotellet der han feiret med bordtennis og biljard.

- Og i bordtennis er jeg uslåelig, avlsutter han med stor selvtillit og topp humør.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder