MISFORNØYD: Kjetil Rekdal liker ikke Ronny Deilas uttalelser om at Vålerenga er en bånnklubb. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Rekdal mener Deila-uttalelse er respektløs

Kjetil Rekdal (48) setter ikke pris på at Ronny Deila (41) kaller Vålerenga en «bånnklubb».

Artikkelen er over to år gammel

Den tidligere Vålerenga-treneren, som i vinter gikk over til en ekspertrolle i Eurosport, reagerer på at hans arvtager Deila sier at han «er kommet til en bånnklubb».

– Jeg synes det er å fordreie sannheten ganske kraftig. Snittet på tabellen har stort sett vært midt på de siste årene, i en klubb med store økonomiske vanskeligheter som har skåret kostnader og prøvd å overleve. Å si at han overtok en bånnklubb, er å dra det fryktelig langt, sier Rekdal til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Les også: Wæhler med Deila-kritikk: – Ikke så kult for de nye spillerne

– Synes du det er respektløst overfor deg og andre som har jobbet der tidligere?

– Absolutt. Og ikke bare mot meg, men mot mange andre også. Man må være klar over at mange har jobbet hardt i en tung tid for klubben, der vi har måttet velge bort ting, tatt lønnskutt og hatt et råkjør for å kutte kostnader i flere år. Når du tar over og får... Jeg trenger ikke fortelle tallene, men titalls millioner i økning av budsjettet, så blir det et drøyt utsagn. Men det var sikkert sagt mest i frustrasjon.

– Jeg hørte han sa på kick off at de ville være med og utfordre RBK. Det har gått raskt fra de uttalelsene til å si at VIF er en bånnklubb. Det er de ikke, sier Rekdal.

På VIF.no har Deila gitt dette TV-intervjuet:

Deila: – Det skjønner jeg ingenting av

VG har snakket med Vålerenga-trener Ronny Deila dagen etter det ydmykende 4-0-tapet mot Molde. Han ønsker å rette på sin egen «bånnklubb»-uttalelse.

– Det er feil uttale av meg. Jeg mener at Vålerenga er et bånnlag, men ikke en bånnklubb. Jeg har tatt over et bånnlag, det har jeg, for de hadde bare 11 poeng til sommeren, og vi var en gjeng som snudde det og til slutt unngikk nedrykk, sier Deila.

– Forstår du at Rekdal mener uttalelsen din er respektløs?

– Nei, det skjønner jeg ingenting av. Det er bare å se på resultatet. Jeg mente ikke at vi er en bunnklubb, det høres mer voldsomt ut, men det er bare å lese tabellen i fjor. Det er ikke noe å tenke over engang, sier Deila.

– Det Kjetil sitter og drar ut, får stå for hans regning. Jeg mener vi har en lang vei å gå, sier Vålerenga-treneren.

Les mer: Viking-spiller hudfletter RBK-kapteinen

Deila ble klar for Vålerenga i juni i fjor. I utgangspunktet skulle Rekdal være hovedtrener ut sesongen, men i oktober ble det bestemt at Deila skulle overta raskere enn planlagt. Rekdal gikk over i en rolle som sportslig leder, men tidligere i vinter bestemte han seg for å gi seg i klubben. Nå jobber Rekdal som ekspert på Eurosport.

Her er Deilas ambisiøse uttalelser før sesongstart:

Rekdal: – Oppriktig bekymret

Vålerenga står med tre strake tap og ligger på 15. plass i Eliteserien etter fire serierunder. Og Kjetil Rekdal viser ikke nåde når han kritiserer gamleklubben.

– Det er svakt. Det ser jo alle. Det er ikke så vanskelig å konkludere med det, for det har ikke vært bra, sier han og utdyper:

– Helheten i prestasjonene har vært svak. Hvis du setter deg ned og ser på spillet og antall sjanser, så kunne de hatt færre poeng også.

Les også: Deila trekker gullpraten etter sjokktap

Rekdal, som trente Vålerenga fra 2001 til 2006 og fra 2013 til 2016, forteller at han er overrasket over det svake nivået laget har vist i Eliteserien denne sesongen.

– Jeg er overrasket, det må jeg virkelig si. Hvis man skrur tilbake ett år, så hadde vi også en brutal sesongstart med masse folk ute og trøbbel, men da fikk vi dårlig betalt i flere kamper. Etter treningskampene i vinter så det ut som pilen hadde stabilisert seg på et bra nivå, og kanskje kunne peke enda mer oppover, men fakta viser noe helt annet. Men det er mye som kan skje ennå.

– Det gjør meg oppriktig bekymret som VIF-supporter at de til tross for en vanvittig hestekur på økonomien, står på stedet hvil, eller egentlig har tatt et kraftig steg tilbake i forhold til høstsesongen, sier Rekdal.

– Vi har en lang vei å gå

Ronny Deila har innsett at han har mye å jobbe med dersom han skal ta Vålerenga tilbake til toppen av norsk fotball. Men han understreker at han mener han hadde et komplisert utgangspunkt.

– Vi holdt på å rykke ned i fjor, og over 90 prosent av spillerne som var der da, er der ennå. Vi har en lang vei å gå og må jobbe med å skape en vinnerkultur og gjenskape prestasjoner hver helg. Vi må også jobbe veldig mye med strukturen og gjenkjennelsesgraden i spillet vårt, sier Vålerenga-treneren.

– Disse problemene var veldig sterke i fjor, og vi har tatt mye av det inn i denne sesongen også, sier han.

Stabæk-helten: «Jeg stoler på at Jesus har en plan for meg»

Han ønsker å påpeke at han ikke ønsket å opptre respektløst overfor nåværende og tidligere medlemmer av klubben når han kaller Vålerenga et «bånnlag».

– Det har ikke vært meningen i det hele tatt. Jeg har stor respekt for alle som har jobbet her og har kommet inn med stor ydmykhet. Det Rekdal sier, får stå for hans regning, og jeg skjønner at han er litt sår når han har jobbet hardt for VIF i mange år. Han skal få respekt for det han gjorde her, og jeg fortsetter jo med hele apparatet hans, så det betyr at jeg setter pris på jobben som er gjort, sier Deila.

Nå har han følgende melding til bekymrede VIF-fans:

– Dette er en spennende jobb i en spennende klubb, og jeg vet det er stort potensial her. Vi skal jobbe steinhardt, selv om noen er mer utålmodige enn andre.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder