Moa klar for Vålerenga

Trøim muliggjør Moa-retur: Betaler «sign on fee»-en

Har ikke spilt klubbfotball siden februar 2014

Mohammed Abdellaoue (29) er klar for gamleklubben Vålerenga. Spissen vil, etter det VG erfarer, bli presentert på Ullevaal i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mohammed Abdellaoue, bedre kjent som Moa, er klar for Vålerenga. Det bekrefter klubben etter at VG tidligere på dagen meldte at han var klar for osloklubben.

Ifølge avisen Stuttgart-Zeitung fikk han 13 millioner kroner for å avslutte kontraktsforholdet med Stuttgart, og nå har han skrevet under på en langtidskontrakt med VIF, klubben han spilte for fra 2008 til 2010.

VG meldte allerede i juni at Moa var høyaktuell for en retur til gamleklubben, som han har spilt 67 kamper og scoret 30 mål for.

Men det har tatt tid å få på plass de siste detaljene, og etter det VG forstår, lar overgangen seg gjøre fordi hovedaksjonær Tor Olav Trøim betaler «sign on fee»-en til Moa. VIF får, etter det VG forstår, 6 millioner kroner i overskudd for Real Madrid-kampen søndag. Dette overskuddet er med på å finansiere Moas «sign on fee».

Moa hadde tilbud fra andre Bundesliga-klubber, men valgte Vålerenga fremfor dem. Lønnsmessig legger han seg inn på samme nivå som Daniel Fredheim Holm og de andre best betalte spillerne til klubben.

I 2010: Får 8 mill. i året i Hannover

I 2013: Moa klar for Stuttgart

TILBAKE: Moa, her fra 2009, kommer til å tre på seg den blå Vålerenga-drakten igjen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Angriperen, med 7 landslagsmål på 33 kamper, fyller 30 til høsten og har slitt med skader. Men da VG møtte ham under en landslagssamling i mars, nektet han å la seg avskrive. Da sa han at han tror han kan levere på toppnivå slik han har gjort i sine beste øyeblikk.

– Ja, det tror jeg på. Det er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å gjøre. Nå gjelder det bare at jeg holder meg skadefri og får trent godt, sa Abdellaoue til VG.

Da, på tokt med landslaget, var også forrige gang Moa var på banen. Han kom innpå i 5-1-tapet mot Kroatia. Forrige tellende klubbkamp var i februar 2014, da hans Stuttgart tapte 1-2 for Herta Berlin.

Trolig vil Moa få sin debut allerede på søndag, når Real Madrid gjester Ullevaal.

Før den tid møter Vålerenga Tromsø. Det skjer i kveld, og kampstart er 19.00. Der vil Moa også bli presentert for fansen.

VG Live: Kl. 19.00: Vålerenga - Tromsø

Moa er med det den andre signeringen til Vålerenga på like mange dager. I går ble det klart at svenske Melker Hallberg (19) fra Udinese er klar for et lån i osloklubben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder