Risikerer inntil fem år i fengsel

FORLATER DOMSTOLEN: Her forlater Karim Benzema domstolen i Versailles etter å ha blitt siktet for medvirkning til utpressing tidligere i november. Foto: MATTHIEU ALEXANDRE , AFP

Sextape-skandalen: Benzema innrømmer medvirkning: – Jeg er en idiot

Karim Benzema (27) er siktet for medvirkning til utpressing av Mathieu Valbuena (31). Nå innrømmer Real Madrid-stjernen at han fungerte som mellommann.

  • Stine Løvmo Lie

Artikkelen er over fire år gammel

Franskmannen skal ha trukket tilbake sine første uttalelser og innrømmet en rolle i den mye omtalte sextape-skandalen, ifølge AFP.

– Jeg måtte megle og tilrettelegge, lyder tilståelsen gjort i avhør, som altså AFP skal ha fått innsyn i.

Benzema er siktet for å ha vært en del av utpressingssaken hvor menn har bedt Frankrike- og Lyon-spilleren Valbuena om 150.000 euro (ca 1,4 mill. kr) for ikke å publisere en sextape han har spilt inn med sin kone.

– Jeg er en idiot når jeg nå ser hele bildet, sier Benzema, før han angivelig omtaler sin tidligere straffedømte barndomsvenn, som altså skal ha fått ham involvert i saken.

BAKGRUNN: – Benzemas karriere er uten tvil truet

– Jeg er helt ærlig sjokkert

– Jeg er flau over ham. Da han kom ut fra fengsel – og også da han var innsatt – tok jeg vare på ham. Vi er veldig nære, forklarer fotballstjernen.

– At han skulle tjene penger på dette, var aldri min hensikt. Jeg tenkte ikke på det på den måten. Jeg er helt ærlig sjokkert.

Allerede forrige uke avslørte det franske nyhetsbyrået AFP at 27-åringen hadde erkjent at han hadde en rolle i utpressingen.

– Karim Benzema har innrømmet at han har vært i kontakt med Valbuena, etter forespørsel fra en barndomsvenn som hadde blitt kontaktet av tre svindlere som var i besittelse av sextapen. Han har sagt at han ble enig med barndomsvennen om hva han skulle si før han gikk til Valbuena for å forhandle, sa en nær kilde til nyhetsbyrået.

HUSKER DU? Sist Benzema var i sex-trøbbel

Telefonsamtale

Nå kommer altså det samme nyhetsbyrået med sitater fra avhørene, bare dager etter at radiostasjonen Europe 1 publiserte et utdrag fra en telefonsamtale mellom Benzema og den nevnte barndomsvennen.

Advokaten til Benzema, Sylvain Cormier, reagerte sterkt på Europe 1s avsløringer.

– Jeg skal være tydelig, jeg er rystet av denne fremgangsmåten: å ikke publisere samtalen i sin helhet, men bare utdrag. Jeg ser at noen deler kan bli feiltolket, sa Cormier.

Les også

Mer om

  1. Real Madrid CF
  2. Fransk fotball
  3. Spansk fotball

Flere artikler

  1. Sextape-skandale ryster det franske landslaget: Benzema siktet for utpressing: – Karrieren hans er uten tvil truet

  2. Her er telefonsamtalen som kan felle Benzema i sextape-saken

  3. Sextape-skandalen: Benzema vil tilbake på landslaget: - Frankrike trenger meg og Valbuena

  4. Benzema i varetekt for utpressing

  5. Sextape-skandalen: Franske medier hevder politiet sitter på viktige telefonopptak av Benzema

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder