HYLLER BENKESLITEREN: José Mourinho ga Anthony Martial en bamseklem da han ble byttet ut 10 minutter før slutt mot Watford. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Martial takket for tilliten: – Han har jobbet hardere enn noen gang

(Manchester United - Watford 2-0) United-manager José Mourinho har gitt Anthony Martial (21) lite tillit, men mot Watford fikk franskmannen sjansen fra start og svarte virkelig på tiltale.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Martial fortjente sjansen. Han har jobbet hardere enn noen gang de siste to ukene, sånn som jeg ønsker – i det stille, men hardt, sa José Mourinho etter kampen, ifølge BBC.

Manchester United jublet for tre viktige poeng da de rundspilte Watford hjemme på Old Trafford lørdag. Og en av rødtrøyenes beste spillere var nettopp Anthony Martial. Angriperen hadde kun startet en kamp i år, men fikk muligheten nå og tok vare på den med målgivende pasning og scoring.

Les mer: Erklærer krise i Liverpool: – En forferdelig periode

– Glad på hans vegne

Midtveis i første omgang la han et smart innlegg inn i feltet, Zlatan Ibrahimovic hoppet over ballen, før Juan Mata satte inn 1-0 enkelt.

– Vi spilte briljant de siste 10-15 minuttene før scoringen. Målet var nødt til å komme, sa Mourinho.

Og etter en time gjorde franskmannen alt selv, dro seg inn i feltet og dunket ballen ned i nærmeste hjørne. To meget lekre United-angrep!

– Vi har mange raske og kreative spillere. På 1-0-målet så dere mye kvalitet, 2-0-målet til Martial var bra, og jeg er glad på hans vegne, sa Daley Blind til MUTV.

2-0: Her trygger Anthony Martial seieren for Manchester United. Foto: Lindsey Parnaby AFP

Mourinho: – Kunst

Kampen ble en oppreisning for Martial som har vært linket på vei vekk fra Manchester United i engelsk presse, grunnet lite spilletid. Mourinho har også foretrukket Marcus Rashford på venstrekanten, men portugiseren fikk nok noe å gruble på nå.

Seieren burde vært mye større. Tre poeng sender uansett Mourinhos menn opp på 48 poeng og fortsatt 6. plass på den jevne tabellen. Laget har ikke tapt på 16 kamper i Premier League.

– Vi var nødt til å vinne. 16 kamper uten tap er en fantastisk rekke, men det ville vært perfekt med et par uavgjort færre på hjemmebane. Det var en vanskelig kamp og en viktig seier for oss, sa Mourinho.

På pressekonferansen etter kampen fikk han spørsmål om første omgang var den beste laget har spilt under hans ledelse:

– Omgangen var veldig bra, ja. Om det var et annet lag enn et som var ledet av Mourinho, ville dere kalt det «kunst». Men fordi det er et Mourinho-lag sier dere bare «veldig bra». Og det er greit. Vi spilte veldig, veldig bra, sa portugiseren med et smil.

Les også: Arsenal vant etter hands-bonanza

Krisen fortsetter for Palace

Det var også action i bunnen av tabellen. Crystal Palace hadde nok en tung dag på jobben og tapte 0-1 borte mot Stoke.

Heller ikke jumboplasserte Sunderland klarte å benytte muligheten hjemme mot Southampton, gjestene fra sør vant hele 4-0.

Premier League lørdag: Arsenal – Hull 2-0, Manchester U. – Watford 2-0, Middlesbrough – Everton 0-0, Stoke – Crystal Palace 1-0, Sunderland – Southampton 0-4, West Ham – West Bromwich 2-2.

PS! Trepoengeren gjør at Manchester United nå er det første laget i historien som har tatt 2000 poeng i Premier League.

Lest denne? Slik kan Griezmann bli klar for Manchester United

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder