VIF-KLAR: Erik Espeseth gir seg som daglig leder i Strømsgodset. Her i samtale med VG-journalist Bjørn Arne Johannessen i 2014. Foto: Vegard Grøtt NTB scanpix

Vålerenga bekrefter: Deilas eks-sjef blir ny VIF-leder

Vålerenga bekrefter at Erik Espeseth (49) blir ny daglig leder i klubben, slik VG meldte mandag kveld.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over tre år gammel

Da Espeseth ga seg som daglig leder i Strømsgodset mandag kveld, skrev VG at han var på vei til Vålerenga. Nå bekrefter Oslo-klubben overgangen.

Ansettelsen forventes å utløse en annen: TV 2 meldte tirsdag at tidligere Strømsgodset-trener Ronny Deila, som har jobbet tett med Espeseth i flere år, tar over som ny VIF-trener den 1. januar 2017.

VG mandag kveld: Deila nærmer seg VIF – kan gjenforenes med Godset-leder

«Lokomotiv i fotballen»

Vålerenga skriver at hovedaksjonær Tor Olav Trøim med ansettelsen av Espeseth forplikter seg til videre satsning med Vålerenga. «Sentralt på vei inn på eget stadion på Valle ligger ambisjonen om å være et regionalt og nasjonalt lokomotiv i fotballen, satsing på unge talent fra regionen og det å skape de unike opplevelsene for hele Oslo på nytt stadion», skriver Vålerenga i en pressemelding.

– Vi skal jobbe for at Vålerenga skal bli en stabil toppklubb i løpet av noen år. Vi skal sette en strategi for å nå dette, gjennomgå alle områder i klubben, og sørge for å bygge klubben slik at den kan forbli en toppklubb over tid. Vålerenga er en av klubbene i Norge med det største potensialet for å lykkes, men vi skal sammen nå gjøre et solid stykke arbeid. Det er ikke gjort i løpet av noen uker og måneder, det er hardt arbeid over lang tid, og noe jeg er klar til å ta ansvar for, sier Espeseth i pressemeldingen.

Les også: RBK-Kåre mener Deila er «bra for Vålerenga»

– Norges dyktigste klubbleder

Erik Espeseth starter i jobben når han er ferdig med sitt virke i Strømsgodset, der han har tre måneders oppsigelsestid.

– Det er gjort et grundig arbeide rundt denne ansettelsen. Klubben har hele veien vært samstemt med AS om endring og retning, og vi har tatt en felles beslutning. Gjennom arbeidet har vi erfart at alle er enige om at Vålerengas potensiale er meget stort, vi er hovedstadslaget og ønsker å befeste posisjonen som Oslos Stolthet. Men det er en skikkelig jobb som skal gjøres for å lykkes, og til å lede arbeidet er vi alle enige om at Erik Espeseth er den riktige kandidaten, sier styreleder i Vålerenga Thomas Baardseng.

Avtroppende daglig leder Morten Nydal ser frem til å overlate ansvaret til Espeseth, og gleder seg sammen med resten av administrasjonen over endringene som kommer.

– Erik Espeseth er Norges dyktigste klubbleder. Han har meget gode resultater å vise til, og er helt klart rett mann for oppgaven. Nå gleder jeg meg til å stå på til Erik er på plass, og deretter bidra for Erik framover – i likhet med resten av administrasjonen, sier Nydal.

Ekspert: – Finner klubben en løsning som Kjetil og Ronny er happy med, er det bra

Deila på vei

Dette skal være det første leddet i Vålerengas arbeid med å sette sammen en ny administrativ ledelse for å få klubben på skinner igjen, både sportslig og økonomisk, slik hovedaksjonær Tor Olav Trøim garanterte overfor VG i mai.

Et annet ledd i prosjektet er ansettelsen av Ronny Deila som ny trener. TV 2 skrev tirsdag at Deila tar over Vålerenga den 1. januar 2017, og VG meldte mandag at den tidligere Celtic-treneren nærmet seg Oslo-klubben med stormskritt.

Det skal ikke nødvendigvis bety at Kjetil Rekdal er ferdig i klubben, da han skal være aktuell til å innta en rolle som sportsdirektør. Vålerenga skal være villige til å sette store midler til disposisjon for en ny storsatsning, som hovedaksjonær Tor Olav Trøim skal garantere for.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Tippeligaen
 3. Ronny Deila
 4. Strømsgodset IF
 5. Kjetil Rekdal

Flere artikler

 1. VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

 2. Deila om VIF-jobben: – Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god

 3. To måneder uten tap nå, og ny direktør på plass: Erik Espeseth til VG: Mener Vålerenga minner om Rosenborg

 4. VIF-Trøim: – Målsettingen er at hele Oslo skal bli stolte

 5. «Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder