DÅRLIG FORHOLD: Slaven Bilic og Dimitri Payet hadde ingen god avstluning på arbeidsforholdet. Her er de to sammen under 20-tapet for Manchester United 2. januar. Foto: John Sibley Reuters

West Ham-eier slakter Dimitri Payets oppførsel

I går kveld ble den franske landslagsstjernen Dimitri Payet (29) klar for Marseille. Nå går West Ham-deleier David Sullivan (67) i strupen på ham.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

12 januar fortalte West Ham-manager Slaven Bilic media at lagets største stjerne, Dimitri Payet, ikke lenger ønsket å spille kamper for London-klubben. Samtidig la han til at klubben ikke hadde noen intensjoner om å selge spilleren - som ble tatt ut på EMs drømmelag i 2016.

Les også: Liverpool ute av FA-cupen

Søndag kveld ble franskmannen presentert av sin nye klubb; mandag morgen gikk Sullivan ut på klubbens hjemmeside og slaktet oppførselen til 29-åringen.

– Klubben ønsker å gå ut og fortelle at vi er dypt skuffet over hvordan Dimitri Payet ikke respekterte klubben og fansen på samme måte som han ble behandlet av både klubben og supporterne. Og særlig etter at han fikk en lukrativ kontrakt på fem og et halvt år sist år.

Les også: Sammenligner Payet med Zidane

– Trenger ikke forsvare min oppførsel

Sullivan bruker sterke ord om flankespilleren.

– Jeg ønsker å gjøre det klart at vi ikke trengte å selge ham av økonomiske grunner, og avgjørelsen om å la Payet gå ble gjort fordi manageren ønsket det og for lagets beste. Dersom jeg skal være ærlig, ville jeg helst latt ham bli i klubben, for da da kunne vi satt et eksempel. Ingen spiller er større enn klubben, sier han.

Mandag kveld går Payet ut og sier at han ikke angrer på sin oppførsel den siste tiden:

– Ting trakk ut i tid, jeg prøvde å avslutte ting med West Ham for lenge siden. Slaven Bilic hadde sitt syn på saken, jeg snakket med ham. Jeg vil egentlig ikke snakke om dette akkurat nå, men jeg trenger ikke å forsvare min oppførsel, sa Payet på en pressekonferanse i Marseille mandag, melder Sky Sports.

Payet har trent med West Hams reservelag etter at han gjorde det klart at han ikke ønsket å spille for klubben lenger. Årsaken til at han skal ønske å vende hjem til Marseille, skal være at konen og de to barna deres ikke trives i London og ønsker å dra tilbake til den franske havnebyen.

– Jeg hadde det ikke bra i England. Jeg ønsket å bli en del av dette prosjektet i Marseille. Etter hvert savnet jeg Frankrike, sa Payet.

Les også: Son-scoring reddet Spurs

Tror på Snodgrass

West Ham har sikret seg Hull-spilleren Robert Snodgrass, i tillegg til at de har fått inn midtstopperen José Fonte - som tok en Payet-variant da han nektet å spille for Southampton tidligere i januar.

– Jeg føler meg ganske sikker på at kvaliteten på spillerstallen er sterkere nå enn hva den var på starten av dette januarvindet, sier han.

Payet har vært West Hams største stjerne siden overgangen fra Marseille på sommeren i 2015. Han ble tatt ut på drømmelaget i Premier League etter ni mål og 12 assists i sin engelske debutsesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder