Vega etter ny Brann-opptur: – Vi kan kjempe om tittelen

BERGEN (VG) (Brann - Strømsgodset 1-0) Brann var klart best i toppoppgjøret mot Strømsgodset – og medalje blir stadig mer realistisk i Bergen.

Artikkelen er over tre år gammel

Av Fredrik Tombra og Mathias Fløtaker

– Nå vil vi ha mer!, sier Branns matchvinner Deyver Vega til VG etter kampen.

– Hvis vi fortsetter å kjempe som en familie, kan vi slå alle og kjempe om tittelen med Rosenborg, fortsetter costaricaneren som scoret sitt første mål for rødtrøyene.

Rosenborg ligger i øyeblikket syv poeng foran Brann med en kamp mindre spilt. Forspranget kan knappes inn når Brann møter trønderne i Bergen 21. august, men mye skal gå galt for serielederen før tabelltoppen er truet av rødtrøyene.

Les fyldig referat fra kampen på VG Live: Brann - Strømsgodset

Sjansene for Brann sin første medalje siden seriegullet i 2007 er likevel god, etter seire mot Strømsgodset og Odds Ballklubb de siste to serierundene. Nå er de på 3. plass med 36 poeng, ett poeng bak Odd på 2. plass og tre poeng foran Strømsgodset som ligger på 4. plass.

Lavmælt Brann-trener

Trener Lars Arne Nilsen holdt som vanlig begge bena godt plantet på Brann Stadion-gresset. Nok en gang vegret han seg for å kommentere Branns sjanser for medalje og internasjonal deltakelse i Europa League.

– Vi møtte vel ikke «Godset» på sitt beste, sier den nøkterne Brann-treneren.

Nilsen trekker på smilebåndet når det spørres om han deler Vega sitt syn på Branns tittelsjanser.

– Hvor lenge er det igjen av året? Noen måneder?, humrer Brann-treneren, som tydelig ser humoren i utspillet.

– Men det må kunne hevdes at dere er medaljefavoritter?

– Det bryr meg ikke, men vi lyger om vi ikke ser på tabellen. Det nyter vi, men jeg tror ikke vi skal ta av på noen måte. Vi har ikke de typene der. Nå må vi fokusere på Vålerenga, avslutter en lite frittalende Lars Arne Nilsen.

Frekk Vega-scoring

Brann skjøt fart ut fra oppskytingsrampen og plaget et defensivt Strømsgodset i innledningsminuttene. Tre minutter brukte vertene på å produsere sin første målsjanse, da Bismar Acosta spilte Kasper Skaanes fri med Espen Bugge Pettersen. Målvakten var imidlertid raskt på pletten og fikk ryddet unna til hjørnespark.

Tendensen fortsatte inn i den 1. omgangen, hvor rødtrøyene presset på og utnyttet at drammenserne ikke hadde gjort seg venn med kulen.

Les også: Nå kan Rekdal endelig smile

Da Brann tok føringen 1-0 var det spilt 36 minutter. Vega kriget ballen fra en slurvete Marius Høibraaten, satt fart på Kasper Skaanes – som igjen fant costaricaneren ute til venstre. Derfra smelte han avgårde en markkryper som endte ved innsiden av stolperoten til Strømsgodset.

– Når du vinner ballen i det området, så blir det farlig. Vi viser i dag at vi kan score og forsvare alle tre poengene. Mitt fokus er alltid på å vinne, presiserer Vega overfor VG.

MÅLSCORER: Deyver Vega jubler og takker fansen etter å ha scoret sitt første mål for Brann. Nå tror han på enda mer suksess. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Costaricaneren var ikke alene om å levere gode prestasjoner for rødtrøyene, også bergensgutten Kasper Skaanes bemerket seg positivt, og ble kåret til banens bestemann av VG da han fikk sjansen fra start i Sivert Heltne Nilsens fravær.

– Helt fantastisk. Nå viser vi at vi kan slå absolutt alle. Nå gleder vi oss til de neste kampene, og vi tar alt som en bonus, sier servitør Skaanes til TV 2 etter en fortjent 1-0-seier over et tamt Strømsgodset-lag.

– Helt sykt. Den forvandlingen vi har hatt…jeg vet ikke. Det står stor respekt av det, legger han til når det blir snakk om veien fra nedrykkslag til topplag i Tippeligaen.

Gikk du glipp av denne? Godset-Parr spilte med åpen akilles

Like før pause fikk Brann nok en kjempesjanse etter at Kristoffer Barmen headet Jakob Orlov helt alene med Bugge Pettersen, men nok en gang var keeperen hakket mer våken enn sin bakre firer.

– Det er ikke slik vi ønsker å fremstå defensivt, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen, skuffet over å dra hjem uten poeng i bagasjen.

Godset-treneren: – Brann er medaljekandidater

Brann startet 2. omgang like ubeskjedent som den første, og la trykk på de blåkledde fra Drammen, men bortelaget virket hakket bedre forberedt og spilte av presset langt bedre enn i kampens første 45 minutter.

– 1. omgangen er rett og slett dårlig. Den er dårlig, men jeg er fornøyd med 2. omgang. Da føler jeg vi kan få mål og hente hjem ett poeng, utdyper en skuffet «BP» til VG.

Bjørn Petter Ingebretsen sitt mannskap fikk mer tid med ballen. En sleiver fra Bismar Acosta ga Marcus Pedersen en god mulighet, men han valgte en uegoistisk løsning og satt opp Petter Vaagan Moen, som lefset ballen noen meter til side for mål.

Les også: Odd holder liv i gullhåpet

Pedersen som overfor TV 2 roset Brann for å være et «jovialt» lag, var skuffet over å ikke kunne straffe sin gamle arbeidsgiver.

– 1. omgang er dårlig, men etterhvert løfter vi oss. Det er litt kjipt med null poeng. Brann er ikke veldig gode, men all ære til dem. Jeg synes det er bra at de har snudd det, sier Pedersen som presiserer at han har et godt forhold til gamleklubben.

GAMLE KJENTE: Marcus Pedersen fikk kjørt seg i duell med Bismar Acosta: – Acosta er en bra spiller, men jeg bryr meg ikke hvem jeg møter, sier Hamar-gutten til VG. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

– Vi er fortsatt medaljekandidater, men vi må vinne igjen snart, sier en seierslysten Pedersen etter kampen.

Brann-keeper Piotr Leciewewski savner en premie

Strømsgodset satt inn Tommy Høiland for Muhamed Keita i jakten på utlikning, noe som ga drammenslaget et lite løft offensivt. Brann har tidligere hatt god suksess med å ri inn 1-0 ledelser i Bergen, men uten suspenderte Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen fremstod de hakket mer nervøs da de skulle forsvare.

De klarte imidlertid aldri å produsere nok til å utmanøvrere Piotr Leciejewski i Brann-buret, som har sørget for at Brann har sluppet inn kun ett mål på ni hjemmekamper denne sesongen.

– Det er litt synd at jeg ikke spiller i England, hvor den keeperen som holder buret rent flest ganger får en premie, gliser den polske vinnerskallen til VG.

– Følelsen nå er helt fantastisk og vi fortjener det. Alt er snudd opp-ned siden 2014, hvor målene rant inn, fortsetter Leciejewski, som mener at det er premien for hardt arbeid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder