LIKER SIMEONES FOTBALL-FILOSOFI: Giovanni Trapattoni var tidligere Bayern München-trener, men liker best Atlético Madrids spillestil. Her er han avfotografert som Irlands landslagssjef i VM-kvalkamp borte mot Østerrike i september 2013. Foto: Dominic Ebenbichler Reuters

Trapattoni: – Jeg beundrer Simeone og sovner av «tiki-taka»

Her er tirsdagens Champions League-oddstips

Trener Pep Guardiolas (45) tiki-taka-spillestil i Barcelona revolusjonerte i sin tid fotballen. Men én av Europas største trenerlegender hyller derimot Atlético Madrids kompakte stil.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I den første Champions League-semifinalen klarte ikke Pep Guardiolas Bayern-stjernegalleri å bryte ned et av verdens beste forvarslag i Atlético Madrid. Et herlig raid av Madrid-lagets Saúl Niguez førte til kampens eneste mål.

I kveld er det duket for returkamp, og kanskje også en spillestil-duell mellom den mer ballbesittende, offensive Bayern-fotballen som Pep Guardiola introduserte med Barcelona i årene 2008-2012. Og på den andre siden den mer kompakte og disiplinerte kontringsfotballen som Diego Simeones Atlético fører.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Den italienske trenerlegenden Giovanni Trapattoni (77) er én av få trenere som har vunnet ligattittelen i fire forskjellige land (Italia, Tyskland, Portugal og Østerrike). Og han vant serievinnercupen med Juventus i 1985. Selv om han har en fortid som suksessrik Bayern München-trener har han langt mer sansen for Simeones trenerfilosofi.

– Jeg beundrer Simeone og jeg tror ikke han vil bli fornærmet hvis jeg sier at hans karakter er lik min og mine lag hadde samme filosofi, sier treneren til den spanske sportsavisen AS.

Tidligere i vår la han ifølge Daily Mail ikke skjul på at han ikke er overbevist over Guardiolas «ballbesittende, ineffektive fotball». Men i det nevnte AS-intervjuet beskriver han de ulike spillestilene slik:

– Jeg vil ikke nevne navn, men det er noen lag som triller ballen hit og dit i en halvtime uten ett eneste skudd på mål....og det gjør at jeg faller i søvn! Jeg foretrekker Simeones særpreg tusen ganger; han dyrker sin stil fullt ut og det gir alltid spennende kamper på grunn av hans intensitet, beskriver Trapattoni.

Norges tidligere forsvarskjempe Rune Bratseth (55) ga i Viasat-studioet etter den første semifinalen uttrykk for et annet syn enn Trapattoni.

– Årsaken til at jeg sa det jeg sa var at det bare er ett lag som kommer unna med den type fotballen som Atlético spiller etter at de har scoret et mål - og det er Atlético. Det skjer ikke med andre lag.

– Det er effektivt, godt gjennomført og spillerne jobber hardt for hverandre, hvilket er kjempebra. Det funker for dem, og jeg respekterer det selvsagt. Men jeg blir bare ikke så revet med. Spør du meg hva slags fotball jeg vil se på vil jeg heller se underholdende, offensiv fotball. Og heldigvis føler jeg fotballen totalt sett går den veien, sier Bratseth til VG.

LITE BEGEISTRET: TV-ekspert og tidlligere Werder Bremen-stjerne Rune Bratseth foretrekker en mer underholdende fotball enn Atlético Madrids variant. Foto: Terje Bringedal VG

Les også: Drillo: – Atlético er nærmest det jeg står for

Bayern München må vende 0-1 fra Madrid, og kan hente selvtillit fra Champions League-formen. For ifølge fotballmagasinet FourFourTwo har tyskerne vunnet sine elleve seneste CL-hjemmekamper med målforskjellen 41-6. Slår de spanjolene i aften vil de tangere CL-rekorden til Manchester United på tolv strake hjemmeseirer.

Thomas Müller fikk bare spille de siste 20 minuttene i det første oppgjøret, og det er uvisst om Guardiola følger samme strategi her. Klart er at Franck Ribéry (kant) skal være friskmeldt, men Holger Badstuber (f) og Arjen Robben (kant) er ute.

Atlético Madrids 1-0-seier over Rayo Vallecano i helgen betyr at de fortsatt er med i den spennende La Liga-gullkampen. Når det gjelder Champions League har Madrid-klubben holdt buret rent i 15 av sine 20 siste matcher.

Ifølge uefa.com er forsvarsklippen Diego Godin spilleklar for gjestene. Men Tiago (mb) er fortsatt skadet.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Tyskerne må jobbe hardt for å bryte ned spanjolenes resolutte forsvar. Hjemmeodds til 1,55 i et vanlig HUB-spill er i laveste laget. Derfor foreslår vi heller uavgjortoddsen til 3,75 i det som vi tror blir jevn kamp. Spillefristen er kl. 20.40 og Viasat 4 sender kampen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder