To røde kort til Tottenham - tapte 1–0

(Bournemouth-Tottenham 1–0) Tottenham pådro seg to direkte røde kort, spilte nesten en hel omgang med ni mot 11 - og tapte tre poeng i kampen om Champions League-plass.

Først Son Heung-min i slutten 1. omgang og så innbytter Juan Foyth rett etter sidebytte ble utvist i Bournemouth.

Tottenham har nå 70 poeng mot Chelseas 68, Arsenals 66 og Manchester Uniteds 65. Men de tre andre har én kamp mindre spilt. Spurs har Everton hjemme i siste kamp og må kanskje vinne.

– Tottenham har ingenting å klage på så lenge de mister disiplinen på denne måten. De forærte de tre poengene til Bournemouth, fastslo den tidligere Chelsea-stjernen Pat Nevin som ekspert på BBC Radio 5 Live.

London-laget forsvarte seg heroisk med ni mann og lot ikke Joshua King og hans lagkamerater til å komme til en eneste skikkelig målsjanse - før Nathan Aké satte inn seiersmålet på overtid.

les også

Liverpools halmstrå: Avhengig av eksen

Det var en ekstremt dramatisk 1. omgang som endte med at Tottenham ble redusert til ti mann. Trolig burde Eric Dier hatt rødt kort. I stedet - ut av det intet - måtte Son Heung-min plutselig gå i garderoben. Han fikk direkte rødt kort av dommer Craig Pawson etter å ha dyttet Bournemouths Jefferson Lerma, som gjorde det maksimale ut av situasjonen.

– At det ender med rødt kort til Son og ikke noe til Lerma, er urettferdig, fastslo Simen Stamsø Møller på TV 2-sendingen.

– På forhånd tråkker Lerma på beinet til Son og slår han i ryggen.

Samme Møller var klar på at Eric Dier skulle ha hatt sitt andre gule kort for dagen da han la ned Joshua King i midtsirkelen.

– Dier skulle ha hatt sitt andre gule kort, men jeg forstår dommeren at han ikke ser det, sa Simen Stamsø Møller.

les også

VG-sporten tipper: Slik ender Premier League og Champions League

Pluss content

Han og ekspertkollega Trevor Morley var også enige om at Bournemouth ble snytt for straffe da Dier - han igjen - la ned Callum Wilson etter en fremragende forsering av Joshua King. Det samme mente Pat Nevin på BBC:

– Hvis vi hadde hatt VAR, så er det ingen tvil om hvordan det hadde endt, sa Nevin.

DRAMA: Hugo Lloris klarerer foran Lys Mousset og Joshua King. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Joshua King var virkelig i slag før pause, og kanskje skulle også han ha hatt straffe da Hugo Lloris kom ut og gikk rett i kroppen på King - uten å være i nærheten av ballen.

Juan Foyth kom inn i pausen. Han hadde vært drøyt to minutter på banen da han satte knottene sine i Jack Simpson - i knehøyde - og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å sende argentineren tilbake der han kom fra - garderoben.

les også

Klopp fikk brutalt rett – dette kan bli Messis største prestasjon

– Ingen grunn for Foyth til å diskutere på den avgjørelsen der, fastslo Pat Nevin som ekspert på BBC Radio.

– Du går ikke inn med strake bein i en sånn takling.

Resten av 2. omgang handlet altså stort sett om at Bournemouth hadde ballen, men manglet både tempo og kreativitet til å skape noe. Før de endelig fikk inn mål på over overtid.

– Dette var hardt for Spurs, som har forsvart seg så godt, sa Nevin på BBC.

Helt på slutten ville også Tottenham ha straffe - og hadde kanskje rett. Dele Alli endte i bakken i en «brytekamp» med Callum Wilson.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder