Berg (21) i tårer etter Glimt-seier i Stavanger

STAVANGER (VG) (Viking-Bodø/Glimt 3–4) Bodø/Glimt vant lagets første kamp etter bortgangen til klubblegende Arild Berg (43). Etterpå tørket nevøen Patrick (21) tårer på vei av kunstgresset.

– Jeg sa: «Jeg er stolt av deg. At du tørker noen tårer, er ganske naturlig.»

Det forteller Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG om øyeblikket etter kampen hvor han gikk bort til en gråtende Patrick Berg (21) og ga ham en klem. For Bodø/Glimt ble det en svært følelsesladd inngang på matchen. Lørdag ble det kjent at Arild Berg var gått bort, bare 43 år gammel.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var en forferdelig trist melding å få. Den har preget hele byen og klubben. Det er en stor personlighet som har gått vekk. Den beste måten vi kunne hedre Arild på, var å vinne for ham – og ikke minst familien. Det ønsket Patrick å gjøre, og da ønsket vi å gjøre det med ham, forteller Knutsen i intervjuet som du kan se øverst i saken.

les også

Arild Berg er død

Storspilte

21 år gamle Patrick valgte å spille kampen for gjestene, og det gjorde han med stor klasse. Med nummer syv på ryggen, den samme trøyen som både pappa Ørjan, onkel Runar og bestefar Harald «Dutte» Berg» har hatt før ham, styrte unggutten Glimts midtbane fra sin sentrale ankerposisjon etter å ha vært med på 60 sekunders applaus for Arild like før start.

På tribunen i Stavanger var et hundretalls gulkledde supportere møtt opp. I en 16 grader varm sol rullet de ut et banner til ære for Berg med beskjeden «Hvil i fred».

Glimt-trener Knutsen opplyste til VG søndag ettermiddag at Patrick Berg ikke ønsket å prate med mediene i forbindelse med kampen, men til TV 2 sa 21-åringen dette:

– Underveis i kampen, så er det en vanlig kamp. Da går det for så vidt greit. Så ble det emosjonelt og sterkt etter kampen. Det er ikke noen tvil om det. Det er et stort tap for hele familien. Det er trist, men heldigvis står vi sammen i det her. Og vi skal hjelpe hverandre gjennom det. Det skal bli godt å komme hjem til Bodø, for jeg har faktisk ikke sett eller snakket så mye med familien siden jeg fikk beskjeden, sier Patrick Berg om onkelens bortgang.

les også

Patrick Berg (21) starter mot Viking

Bjørkan lovpriser Arild Berg

I selve kampen satte Fredrik Bjørkan, Geir André Herrem, Amor Layouni og innbytter Philip Zinckernagel inn hvert sitt mål for gultrøyene på SR-Bank Arena. Det medførte at Viking havnet under både 0–2 og 1–4.

Hjemmelaget svarte tre ganger gjennom Kristian Thorstvedt, Usman Sale og Runar Hove, men Bodø/Glimt vant syvmålsmatchen i Stavanger.

Etterpå lovpriste sportslig leder Aasmund Bjørkan nylig avdøde Berg.

– Det var jo forferdelig for oss som er glad i Bodø. Det som skjedde med Arild er utrolig leit og trist. Det har preget alle som er i klubben, og oppladningen til kampen. Det har vært et tungt døgn etter at vi fikk nyheten. Jeg syns at guttene skal ha utrolig skryt for den prestasjonen de klarer å gjøre her. Jeg håper og tror at det betyr mye for alle de som er involvert, sier Bjørkan til VG.

– Du er to år eldre enn Arild. Hvordan vil du beskrive ham som type?

– Han var en varm, flott og smart fyr. Arild hadde den evnen at han ofte klarte å se og sette ord på ting som ikke så mange andre så. Alle vi som har vært rundt ham har bare gode ting å si om ham og respekt for alt han har gjort for Glimt. Han har vært en markant skikkelse både for oss på banen, hvor han var en spiller med utrolig flotte kvaliteter og et fantastisk potensial. Han har også vært en markant skikkelse i ettertid med stort engasjement og klare meninger. Vi har følt at han alltid har ønsket alle i klubben alt vel. Vi er utrolig lei oss for det som har skjedd, sier Bjørkan i dette intervjuet:

Viking-nedtur

På banen fremsto Glimt-leiren disiplinert. Spillerne var konsentrerte, lå lenge smart defensivt og jaktet hele tiden raske overganger offensivt.

Viking startet kampen best, anført av en spillesugen Zlatko Tripic. Men da kapteinen kolliderte med lagkamerat Ylldren Ibrahimaj etter et drøyt kvarter og måtte ut med smerter i siden noen minutter senere, falt energien og kvaliteten hos hjemmelaget.

Thorstvedts sjette eliteseriescoring for sesongen kom nærmest ut av intet: På et langskudd like før pause. Nettkjenningen ga Viking-publikumet fornyet håp om poeng, men etter hvilen la Glimt på til både 1–3 og 1–4.

Sales og Hoves reduseringer fra kloss satte igjen fyr på matchen, men Kjetil Knutsens gutter holdt unna. Seieren befester Glimts posisjon i toppen av tabellen. Etter 11 matcher ligger gultrøyene på 3. plass – fem poeng bak serieleder Molde med to kamper mindre spilt.

Det var ikke målscorer Kristian Thorstvedt fornøyd med.

– Jeg syns vi er litt svake til å begynne med i førsteomgangen. De får styre spillet og tredd mye gjennom oss. Så tar vi oss opp. Vi får 2–1-scoringen på tampen. Vi prøver å få med oss «momentumet» i annenomgangen, men så scorer de tidlig, da også. Når man slipper inn fire mål på hjemmebane, kan man ikke forvente å vinne, sier Thorstvedt til VG.

20-åringen har samtidig stor respekt for kampen Patrick Berg leverte.

– Det er utrolig synd at sånt skjer. All kreditt til ham som klarer å utføre en så bra prestasjon utpå her, sier Thorstvedt.

SCORET: Kristian Thorstvedt hamret inn en redusering for Viking i første omgang. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder