STERKE MENINGER: Jesper Mathisen er kjent for å si det han mener på direkte i TV 2. Nå reagerer han på at agent Stig Lillejord skal hjelpe gamleklubben Start under sommerens overgangsvinduer. Foto: Frode Hansen

Reagerer på agentens rolleblanding: – Hva i alle dager er dette?

Spilleragent Stig Lillejord skal hjelpe Start med overganger. Det mener tidligere Start-spiller og TV 2-ekspert Jesper Mathisen er en særdeles dårlig idé.

 • Fredrik Tombra

Stig Lillejord er agent med flere Start-spillere i stallen. Mandag skriver Fædrelandsvennen at han skal bistå Start i kontraktsforhandlinger og spilleroverganger de kommende vinduene.

Det mener Jesper Mathisen blir krøll.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Hva i alle dager er dette? skriver den tidligere Start-midtstopperen på Twitter. Overfor VG forklarer han hvorfor han reagerer:

– Han må gjerne jobbe i Start, men da må han slutte som agent. Her er det umulig å unngå interessekonflikter selv om både Lillejord og Start sikkert måtte ha de beste intensjoner, sier Mathisen.

Start-spillerne Jonas Deumeland, Sander Sjøkvist, Henrik Gjesdal og Kasper Skaanes er i stallen til Lillejord.

– Du vil alltid være inhabil. Han har allerede fire spillere i stallen. En går ut av kontrakt neste sesong. Og så har du konkurrenter til Kasper Skaanes, som representeres av Lillejord, som går ut av kontrakt etter neste sesong. Hvilke kontrakter vil han gi dem?

les også

Helland og VG-kommentator i barnehage-krangel – NFF får skylden

Stig Lillejord på sin side ser ikke de samme problemene.

– Han skal få mene det han mener, det har jeg ingen problemer med, sier Lillejord, som syns er helt relevant at det stilles spørsmål at en formidler arbeider for en klubb.

Han er imidlertid uenig i at dette vil føre til konflikter. Grunnen er at han ikke vil ha noen myndighet når det kommer til selve overgangen. Lillejord forteller at han skal bidra med sin erfaring og kompetanse inn mot sommerens overgangsvinduer, som man ennå ikke vet når vil finne sted.

– Min oppgave er å understøtte Atle Roar (Håland) når det kommer til salg, kjøp og reforhandling av kontrakter. Det er min oppgave og det jeg har lov til å gjøre ifølge reglementet, sier Lillejord.

– Jeg er bare inne i en rolle der jeg skal understøtte et meget kompetent team, fastslår han.

Styreleder Robin Reed i Start En Drøm – selskapet som eier Start – sier dette til Fædrelandsvennen:

– Vi står overfor noen spesielle vinduer, hvor det først er et særnorsk toukers norsk vindu, og så et veldig spesielt internasjonalt vindu. Start er i en situasjon hvor det vil gå spillere inn og ut, og det er da viktig for oss å hente en kompetent ressurs. Han kan hjelpe oss med kontraktsforhandlinger og med spillere ut og inn den nærmeste perioden.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Jesper Mathisen
 3. IK Start

Flere artikler

 1. Jesper Mathisen bygde bane til sønnen: – Det eneste gode nå er ekstra tid med familien

 2. Ingebrigtsen advarer Norge mot sololøp: – Vil være forferdelig

 3. Zlatan med på Hammarbys første fellestrening: – Ikke snakk om noen overgang

 4. Pluss content

  Skøyteikonet som ble drapsmann - og tok sitt eget liv

 5. Tror RBK-talentet kan stilne kritikerne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder