FORTSETTER: Manuel Neuer kommer opprinnelig fra Gelsenkirchen og spilte for Schalke. Men siden 2011 har han vært i Bayern München - og skriver nå ny kontrakt. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Neuer skal ikke ha fått det han forlangte – forlenget likevel

Manuel Neuer er blitt 34 år og ville ha femårskontrakt. Da satte Bayern München foten ned – men superkeeperen virker likevel fornøyd.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown
Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

Han fikk forlenget kontrakt til 2023 (da Neuer fyller 37 år på slutten av sesongen), og lønnen skal, ifølge flere tyske medier, være høyere enn de 15 millioner euro (165 mill. kroner etter dagens kurs) han har ligget på i årslønn til nå.

Det som også var veldig viktig for Neuer, var at han fikk beholde sin mangeårige keepertrener - som også har bakgrunn fra Schalke 04 - Toni Tapalovic. Kroaten var også Neuers forlover sist han giftet seg, skjønt det de siste ukene har tyske aviser vært fylt med nyheter om at Neuer og kona har gått fra hverandre, og at hans nye kjæreste er en 19 år gammel håndballspiller.

– Neuer krevde først femårskontrakt, men det var uaktuelt for klubben. Heldigvis vant fornuften hos Neuer til slutt, skriver Bilds kommentator Matthias Brügelmann.

Han skriver at «Neuer vet at ingen klubb i Europa kan tilby det samme i form av seriøsitet, finansielle muskler og tittelgaranti».

HAGEARBEID: Manuel Neuer. Foto: Fra Manuel Neuers Instagramkonto

At Neuer fortsatt vil være en toppkeeper, viste han under corona-nedstengningen, da han fikk satt opp et mål i hagen der han bor ved Tegernsee. Den nevnte keepertreneren, Toni Tapalovic, kom for å trene Neuer, som ifølge Kicker denne sesongen er tilbake som «verdensklassekeeper».

Fotballmagasinet var ikke så imponert over ham forrige sesong, men mener at han nå er tilbake på toppen. På spillerbørsen i samme Kicker har Neuer bare fem mann foran seg, til gjengjeld er to av dem målvakter: Lukan Hradecky (Finland) i Bayern Leverkusen og Yann Sommer (Sveits) i Borussia Mönchengladbach.

Bayern München har fire poeng forsprang til Borussia Dortmund i kampen om gullet. Motstander Eintracht Frankfurt sjokkerte imidlertid Bayern München i høstkampen, som endte med det største serietapet for Bayern siden 2009; 5–1. Og det endte med at trener Niko Kovac måtte gå.

VGs tips: Hjemmeseier med handikap.

Ligagullkandidat Bayern München har sett skremmende gode ut i 2020, selv om 2–0-borteseieren over Union Berlin senest mest var for en gjennomkjøring å regne.

Hjemmelaget har bokført 11 seirer på 12 siste ligakamper. Og i alle disse triumfene har de scoret minst to mål per kamp.

Eintracht Frankfurt virket søvnige hjemme mot Borussia Mönchengladbach (1–3-tap). Det var fjerde ligakampen på rad laget fra finansbyen ble påført et tap.

Det faktum at Bayern skal ut i viktig toppkamp borte mot Borussia Dortmund allerede på tirsdag kan bety at sør-tyskerne sparer litt på kruttet her.

Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Mer om

Tippetips

Tysk fotball

Bayern München

Flere artikler

 1. Økt press på Haaland & co etter Bayern-tap

 2. Spissduellen kan avgjøre gullkampen

 3. Manuel Neuer: – Jeg håper ikke Haaland overrasker meg med høyrebeinet

 4. Pekes på som nøkkelmann mot Bayern: – Hele Tyskland gleder seg

 5. Bayern München avgjorde sent og holdt Dortmund på avstand

Fra andre aviser

 1. Økt press på Haaland & co etter Bayern-tap

  Bergens Tidende
 2. Manuel Neuer: – Jeg håper ikke Haaland overrasker meg med høyrebeinet

  Aftenposten
 3. Haalands sjef i trøbbel – uttalelse skaper tvil om fremtiden

  Aftenposten
 4. Tidligere Viking-spiller kan gi Haaland hjelp i gullkampen

  Aftenposten
 5. Tidligere Viking-spiller kan gi Haaland hjelp i gullkampen

  Bergens Tidende
 6. Keepertabbe og sen scoring ble avgjørende da Bayern rykket nærmere gullet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no