Hazard-magi senket West Ham: - Slike scoringer som er årets mål

(Chelsea-West Ham 2–0) Eden Hazard (28) herjet med West Ham-forsvaret da han sikret Chelsea tredjeplassen på tabellen. Belgieren leverer sin sterkeste sesong noensinne før oppgjøret med titteljagende Liverpool.

 • Nils Mangelrød
 • Jostein Magnussen

Artikkelen er over ett år gammel

For når Liverpool står på motsatt banehalvdel på Anfield kommende helg har de garantert lagt merke til hva belgieren utrettet mot West Ham-forsvaret etter 24 minutter.

– Trolig kan bare Messi gjøre dette bedre. Det ser så enkelt ut og dette viser fantastiske ferdigheter, sier TV 2-ekspert Trevor Morley etter Hazards fantastiske scoring mandag kveld.

VG fulgte kampen direkte her.

For på Messi-aktig vis dro Hazard seg gjennom hele forsvaret til gjestene og skapte 1–0 målet ut av ingenting. Med stor kraft løp Hazard slalåm mellom 4–5 West Ham-spillere, som alle var på etterskudd, mens han hadde ballen limt til føttene. Til slutt sendte han ballen i keepers venstre hjørne. Og da hadde stjernespilleren scoret sitt 15 mål denne sesongen.

– Det er gode ferdigheter og et fint mål også, men det viktigste var å vinne kampen, sier Hazard i intervjuet etter kampen, vist på TV 2.

I helgen sendte Jesus forøvrig Manchester City til FA Cup-finalen:

– Det er slike scoringer som for meg er årets mål. Å klinke til ballen fra 30 meter er det mange som klarer med heldig treff. Men her er ingenting heldig, sier tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp i TV-studioet.

Utover i 2. omgang var derimot Chelsea heldige som ungikk baklengs da West Ham var farlig frempå flere ganger. Men like før full tid avgjorde Hazard kampen etter nydelig fremspilling av Ross Barkley. Han brukte et touch på å legge ned ballen og deretter det andre touchet på å sette den elegant i mål fra spiss vinkel.

les også

Historien taler imot mer Solskjær-hjelp

Og tall viser også hvilken sesong Hazard er i ferd med å fullføre. Andre stjernespillere som Salah og Aguero har scoret flere mål. Men med 16 mål og 12 målgivende pasninger troner ingen over Hazard på den kombinerte målpoenglisten i Premier League.

SUPERSCORING: Her setter Eden Hazard inn sin scoring nummer 15 for sesongen med et fantastisk mål. Foto: WILL OLIVER / EPA

– Han er en av toppspillerne i verden og da snakker jeg om spillere som Messi og Ronaldo. Men han har ikke nok mål til å nå opp mot dem. Han er mer en tilrettelegger, sier Morley.

Liverpools Salah sikret videre drama i tittelkampen denne helgen:

Med fem kamper igjen for London-laget ligger Chelsea nå på 3. plass i Premier League. Og når Liverpool tar i mot Hazard og lagkameratene søndag husker nok klubben fortsatt hvordan ligagullet glapp i den viktige kampen mot nettopp Chelsea for fem år siden, også den gang i april. Da som nå er ikke Chelsea rivalen om ligagullet, men laget som kan stikke kjepper i hjulene for laget som ikke har vunnet ligagullet siden 1990.

For nå teller også hver kamp for både Chelsea og rivalene Tottenham, Arsenal og Manchester United i kampen om topp fire-posisjonen, som gir plass i Champions League neste sesong.

– Det er fem kamper igjen og ingen enkle kamper. Men vi er Chelsea og vi kan klare alt. Topp fire-plassering og Europa League er målet, sier Hazard.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. 1,1 milliard er «for billig» for denne karen

 2. – Rumpa er Hazards hemmelighet

 3. Fransk avis: Hazard blir Real Madrid-spiller

 4. Eden Hazard klar for Real Madrid

 5. Hazard-show i EL-finalen: – Tror dette er farvel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder