HJEMLIGE TRAKTER: Ole Gunnar Solskjær spankulerer rundt landslagsarenaen i forkant av Manchester Uniteds møte med Kristiansund. Foto: Fredrik Solstad

Solskjær er sparkefavoritt på oddsen: – Det bryr jeg meg ikke om

ULLEVAAL (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) er flere steder oddsfavoritt til å få sparken først i Premier League denne sesongen, men legger seg ikke ned og gråter av den grunn.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Martine Sørhus
 • Jens Friberg
 • Fredrik Solstad (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

– Hva folk sier om meg, det bryr jeg meg ikke om. Jeg tenker i alle fall ikke i de banene der, sier Solskjær til VG.

Han blir «konfrontert» om at han er oddsfavoritt hos flere spillnettsider til å få sparken først i Premier League denne sesongen, sammen med Newcastles Steve Bruce. «The sack race» (kappløpet om å få sparken) er populært blant utenlandske spillselskap og gir en indikasjon på hvor utsatte de forskjellige managerne er.

– Gir det deg en ekstra motivasjon?

– Motivasjonen min er å komme på jobb med disse guttene her, når de er såpass fokusert med et ønske om å bli bedre. Jeg har aldri vært den som legger seg ned og griner hvis det er noen som kritiserer meg, sier Solskjær.

Selv har 46-åringen spøkt om at han blir «flere år eldre på noen måneder» av managerjobber, men modererer seg noe i møtet med VG.

– Det finnes ikke bedre jobber enn å være manager i en fotballklubb, og jeg må kanskje slutte å spøke om at jeg har blitt eldre. Det er tydeligvis ikke alle som skjønner spøken, sier han i sommervarmen på Ullevaals grønne gressteppe.

Han er i Norge i forbindelse med Manchester Uniteds treningskamp mot Kristiansund tirsdag kveld, foran et tilnærmet utsolgt Ullevaal. Det etter en sommer der han virkelig har fått kjenne på hvordan det er å være med på et overgangsvindu som permanent manager for en av verdens største klubber.

– Jeg har mer å si med tanke på det langsiktig planlegging enn da jeg var midlertidig, og er med på de fleste avgjørelser som betyr noe.

Han sier at målsetning for kommende sesong er å kvalifisere seg til Champions League-spill, og er klar på at laget må opp flere hakk for å få det til. Forrige sesong endte «de røde djevlene» på sjetteplass.

– Sesongoppkjøringen har vært veldig positiv så langt, og guttene har kommet tilbake i god form, sier en optimistisk nordmøring.

Det etter at en glitrende start som manager ble snudd til en lang tapsrekke mot slutten av sesongen. Samtidig fikk Solskjær føle på hvor nådeløs britisk presse kan være.

– Det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg forholder meg til eierne og styret mitt, og jeg vet hva som kreves. Vi er overens om at det tar tid og kommer til å ta tid. Vi kan ikke forvente at det går én vei hele tiden, sier Ole Gunnar Solskjær til VG.

Les også

 1. Solskjær-filosofien: Slik tenker han fotball

  Ole Gunnar Solskjær (46) forvandlet Manchester United fort ved juletider.
  Pluss content
 2. Solskjærs sønn kan få debuten mot Manchester United

  I treningskamp mot sin egen far kan Noah Solskjær (19) få sine første minutter for Kristiansund.

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Solskjærs arbeid med stjernen fullroses: – Hjalp ekstremt mye

 2. Sjekk Solskjærs vanvittige kollaps: – Fansen er ikke dumme

 3. Lampard forsvarer Solskjær: – Veldig lett å sette folk i bås

 4. Solskjær slår tilbake mot rykter: – Det er oppdiktet. Åpenbart løgn!

 5. Her er stjerneskuddene Solskjær vil satse på: – Jeg har alltid gjort det sånn

Fra andre aviser

 1. Solskjær: – Det blir en spesiell dag

  Aftenposten
 2. Tidligere United-trener advarer Solskjær

  Aftenposten
 3. Dette sier Solskjær om duellen mot egen sønn

  Aftenposten
 4. Solskjær ba om hjelp. Nå får han trolig ønsket sitt oppfylt.

  Aftenposten
 5. Solskjær slår tilbake mot ryktene: – Åpenbare løgner

  Aftenposten
 6. Solskjær-presset øker: – Fullstendig skivebom å sparke ham nå

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder