JANUAR-SOL: Ole Gunnar Solskjær diskuterer med Manchester United-spillere under treningsleiren i Dubai i januar 2019. Foto: Matthew Peters / Manchester United

Solskjær måtte endre Midtøsten-planer etter USA/Iran-konflikten

MANCHESTER (VG) I fjor tok Ole Gunnar Solskjær (46) med seg Manchester United på treningsleir til Dubai. Av sikkerhetsmessige årsaker blir det ingen reprise i år.

Solskjær var rykende fersk i sjefsstolen på Old Trafford da han tok med seg United-troppen på en luksuriøs treningsleir til Dubai i januar i fjor.

Nå forteller nordmannen at en ny tur til Midtøsten ble vurdert også denne sesongen, i forbindelse med den nye vinterpausen i Premier League, som innebærer at Manchester United har kampfri mellom den 1.- og 15. februar.

– Pausen blir veldig viktig for alle sammen, sier Solskjær og fortsetter:

– Vi håper vi kan bruke det til å få oss noe D-vitamin og gjøre oss klare til sesongens siste tre måneder.

les også

Klopp reagerte på VGs Qatar-spørsmål: – Absolutt ikke greit

– Hvor skal dere?

– Jeg gir dem noen dager fri. Da vet jeg ikke hvor de kommer til å reise rundt, men som lag blir vi værende i Europa, sier Solskjær.

Mange klubber reiser til Dubai eller Qatar ved slike anledninger, ettersom klimaet og de sportslige forholdene er optimale, men United har bestemt at det ikke blir slik i år.

Det dreier seg ikke om etiske problemstillinger, som er grunnen til at blant andre FC København og Rosenborg har droppet å ha treningsleir i disse landene, men om sikkerhet.

Den svært anspente konflikten mellom Iran og USA har ført til at United måtte legge nye planer, men klubben opplyser at de vurderte både Qatar og Dubai før situasjonen i regionen tilspisset seg.

– Hvis det er noe som bekymrer meg, så har det ikke noe med fotballbanen å gjøre. Det er andre ting enn fotball som ville bekymret meg mer, sier Solskjær, som i fjor fikk sterk kritikk av menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty på grunn av måten Manchester United fremstilte sin treningsleir i Dubai.

les også

Solskjærs treningsleir kritiseres: – Et helt ukritisk bilde av Dubai

– Hvor hadde dere tenkt dere?

– Vi så på Midtøsten, men det skjer definitivt ikke.

Lørdag tok iranske myndigheter på seg skylden for å ha skutt ned et ukrainsk passasjerfly som de skal ha trodd var en krysserrakett.

Til sammen 176 mennesker omkom i flystyrten tidlig onsdag morgen forrige uke.

Qatar og Dubai ligger på den andre siden av den persiske gulfen, under 200 kilometer unna den iranske grensen.

Manchester United er inne i en svært hektisk periode med kamper. Dersom de slår Wolverhampton i onsdagens omkamp i FA-cupen, så vil de ha spilt hele 18 kamper på to måneder før den kommende vinterpausen.

Etter avbrekket på drøye to uker fortsetter hardkjøret. Da er nemlig utslagsrundene i Europa League i gang. Den 20. februar spiller Solskjærs lag borte mot Club Brugge, før belgierne kommer til Old Trafford en uke senere.

– Det er nådeløst, sier Solskjær om programmet.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder