Uavgjort for Arsenal i Arteta-debuten – Chelsea tapte

(Bournemouth – Arsenal 1-1) (Chelsea – Southampton 0-2) Chelsea gikk på et forsmedelig tap på «Boxing Day», mens Mikel Arteta fikk med seg ett poeng i sin første kamp som Arsenal-manager.

Han ble riktignok annonsert som Arsenal-manager før kampen mot Everton, men i 0-0-kampen forrige runde var det fortsatt midlertidig manager Fredrik Ljungberg som hadde ansvaret.

Med Mikel Arteta på sidelinjen gikk det ikke mye bedre.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Mesut Özil, Lucas Torreira og Alexandre Lacazette så tente ut, men det var hjemmelaget, anført av Callum Wilson og Joshua King på topp, som fant veien til nettmaskene først.

Arsenal er kjent for å alltid ville spille seg ut, men noen ganger kan det bli for mye av det gode, som i det 35. minutt. Idet laget så ut til å ha klart å spille seg ut, gikk det skeis.

Dan Gosling vant ballen høyt i banen, og samme mann fikk etter hvert æren av å avslutte angrepet da han bredsidet inn 1-0 på pasning fra Jack Stacey.

– Helt håpløst, mente Solveig Gulbrandsen i TV 2s Premier League-studio om at Arsenal tilsynelatende alltid skal spille seg ut bakfra.

Etter sin første pauseprat så bortelaget vassere ut, og i det 63. minutt kom også utligningen.

Skuddet til Reiss Nelson ble blokkert, men det gjorde lite da ballen havnet i beina på Pierre-Emerick Aubameyang, som på sin side fikk en enkel oppgave med å styre inn 1-1.

– Jeg er fornøyd med holdningen og lagmoralen vi viste, den var trolig bedre enn hva jeg trodde den skulle være, oppsummerte Arteta på pressekonferansen etter kampslutt.

– Jeg var bekymret for hvordan vi skulle reagere om de tok ledelsen, det skjedde, men jeg fornøyd med svaret, fortsatte den ferske Arsenal-sjefen.

En aktiv Mikel Arteta manet på fra sidelinjen, men tross dominans på banen ble det ikke flere mål, hverken til Arsenal eller Bournemouth.

Arsenal ligger som nummer 11 på tabellen med 24 poeng på 19 kamper. Bournemouth er nummer 16 med 20 poeng.

les også

Kane etter nok en «Boxing Day»-scoring: – Kanskje er det julemiddagen

DEPPER: Mason Mount og Chelsea tapte 2. juledag. Foto: PAUL CHILDS / REUTERS

Ny Chelsea-smell

For Chelsea gikk det enda dårligere på «Boxing Day». London-laget gikk på et forsmedelig 0–2-tap etter å ha skapt nær ingenting på eget gress.

Michael Obafemi sendte gjestene i ledelsen med en strålende soloprestasjon i 1. omgang. Etter pause la Nathan Redmond på til 2–0.

Chelsea slet med å skape sjanser mot et defensivt Southampton-lag, og gikk både målløse og poengløse av banen hjemme på Stamford Bridge. Det tredje hjemmetapet på de fire siste for Frank Lampard og hans menn.

– Når vi ser at lag drar hit og vinner så forsvinner frykt, vi fryktet ikke å spille her i dag, forklarer Southampton-manager Ralph Hassenhüttl på pressekonferansen etter kamp.

En stor nedtur etter borteseieren mot Tottenham i forrige runde.

– Vi klarer ikke å skape nok sjanser sånn som vi gjorde i starten av sesongen. Vi klarer ikke å slå den avgjørende pasningen. Mot Tottenham hadde vi rom å løpe i, men i dag hadde vi null rom, sa Chelsea-manager Frank Lampard til BBC.

Ancelotti med drømmestart

Carlo Ancelotti fikk - i motsetning til Arteta - en god start på sin managerjobb denne runden. Han ledet Everton til seier på første forsøk, det etter at Dominic Calvert-Lewin stupheadet inn kampens eneste mål på tampen.

Andre resultater på Boxing Day: Aston Villa - Norwich 1–0, Crystal Palace - West Ham 2–1, Sheffield United - Watford 1–1, Tottenham - Brighton 2–1 (spilt tidligere).

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder