BYTTER BEITE: Mats Møller Dæhli forlater kultklubben St. Pauli og melder seg til tjeneste for Genk. Her er han avbildet i tysk cupkamp mot Eintracht Frankfurt. Foto: DAVID HECKER / EPA

Mats Møller Dæhli klar for «norske» Genk

Mats Møller Dæhli (24) er klar for den belgiske klubben Genk, dagen etter at Kristian Thorstvedt (20) ble meldt klar for dem.

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Mats Møller Dæhli har signert en avtale som strekker seg til sommeren 2023 med den regjerende seriemesteren i Belgia. Der blir han lagkamerat med landslagskollega Sander Berge og nysignerte Kristian Thorstvedt.

les også

Kristian Thorstvedt klar for Genk

Møller Dæhli flyr rett til spanske Benidorm for å lade opp til vårsesongen med resten av laget. Genk møter tyske Köln i treningskamp kommende fredag. Første mulighet i tellende kamp blir mot Zulte Waregem, søndag den 19. januar.

Genk har slitt denne sesongen og ligger akkurat nå på en 8. plass med 31 poeng på 21 kamper – hele 18 poeng bak serieleder Club Brugge. De fikk det også tøft i Champions League i møte med Liverpool, Napoli og Erling Braut Haalands daværende klubb, RB Salzburg.

les også

Genk-sjef bekrefter «muntlig bud» på Sander Berge fra italiensk storklubb

Nå ligger alt fokus på å klatre to plasser på tabellen innen 30 runder er spilt. De seks beste lagene møtes deretter to ganger hver i kamp om seriegullet og 2. plassen, som gir adgang til 3. runde i Champions League-kvalifiseringen. Selv om ligatittelen virker utenfor rekkevidde, er det fortsatt nok av kamper til å innhente andreplasserte Royal Charlerois forsprang på åtte poeng.

Møller Dæhli har imponert stort for St. Pauli i 2. Bundesliga denne høsten og toppet lenge spillerbørsen til Kicker, der han nå er henvist til delt 15. plass. Tre ganger har han vært på rundens lag etter solide prestasjoner for bruntrøyene fra Hamburg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder