ÅRETS TRENER: Kjetil Knutsen vant prisen for årets trener i Eliteserien 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Bodø/Glimt-sjefen takket nei til Vålerenga-samtale

Bodø/Glimt er en av de Vålerenga har kontaktet i sin trenerjakt, men det blir ingen overgang for suksesstrener Kjetil Knutsen (51) til hovedstaden.

Denne uken kom det en offisiell henvendelse fra Vålerenga til Bodø/Glimt med ønske om å diskutere med treneren deres, som ble kåret til årets trener i Eliteserien i fjor.

Daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt bekrefter VIF-henvendelsen til VG, og opplyser også om at Knutsen har takket nei til Oslo-klubben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi har fått en henvendelse fra Vålerenga, og er veldig glad for at vi ikke bare har en svært dyktig og attraktiv trener, men også en trener som kjenner en så sterk tilknytning til klubben, spillerne og det vi prøver å bygge, sier Thomassen.

Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen bekrefter overfor VG at de tok kontakt med Bodø/Glimt, men ønsker å presisere:

– Vi har startet intervjuprosessen, har hatt et par intervjuer, og ønsker å ha ett eller to til. Det er veldig viktig å si at Kjetil ikke har fått noe jobbtilbud av oss. Vi spurte Bodø/Glimt om vi kunne få snakke med Kjetil, og fikk beskjed om at han ikke var interessert. Det er overhodet ikke slik at vi har tilbudt ham en jobb, slik det fremstår.

les også

Har startet med trenerintervjuer – venter VIF-avgjørelse om 1–2 uker

– At han har valgt å bli hos oss, sier litt om hva Kjetil er, og om det vi prøver å skape i Glimt. At større klubber tar kontakt, men at Kjetil har så stor tro på klubben vår, er en stor kvalitet å ta med seg inn i sesongoppkjøringen og det vi skal skape av prestasjoner denne sesongen, sier Thomassen.

Han forteller om «en god samtale internt i klubben» etter at Vålerenga ga beskjed om at de ønsket å snakke med Knutsen.

– Det er et veldig sterkt og godt signal at hovedtreneren vår tar et sånt standpunkt, sier Thomassen.

Vålerengas styreleder Thomas Baardseng bekreftet torsdag at klubben har begynt med trenerintervjuer for å finne erstatteren til New York City-klare Ronny Deila.

– Vi vil forhåpentligvis lande den nye treneren i god tid før treningsleiren til Portugal i slutten av måneden, sa Baardseng.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder