Målkongen Lewandowski senket Elabdellaoui & co.

(Olympiakos-Bayern München 2–3) Omar Elabdellaoui gjorde sitt beste. Olympiakos presset Bayern München. Men Robert Lewandowski avgjorde med sin scoring nummer 20 og 21 for sesongen.

– Vi har en fot i åttedelsfinalen, sier Bayern-trener Niko Kovac. Han kan takk spissen sin. Lewandowski har helt elleville tall hittil denne sesongen.

31-åringen er toppscorer i Champions League med sine fem scoringer og står med 12 mål i Bundesliga – hvor han har scoret i hver eneste serierunde.

Olympiakos-kaptein Elabdellaoui hadde en dobbel utfordring på høyrebacken. Nordmannen klarte seg meget bra mot både Serge Gnabry og Philippe Coutinho, traff på 87 prosent av pasningene og løp 10,21 km, men kunne ikke gjøre noe med Lewandowski lenger inn i banen.

les også

Landsmannen ga Pochettino en etterlengtet opptur: – Lekestue

Olympiakos fikk en drømmestart hjemme i Pireus.

Midtveis i 1. omgang vant Omar Elabdellaoui enn ball nede på høyrebacken. Angrepet endte med at venstreback Kostas Tsimikas la en nydelig ball inn i feltet til Youssef El-Arabi.

Manuel Neuer var på headingen til Olympikaos-spissen, men er var en millimeter nok. Mållinjeteknologien viste at den franskfødte marokkanerens scoring så vidt var innenfor målstreken.

GOD MOT GNARBY: Omar Elabdellaoui og Olympiakos-stopper Ruben Semedo mot Bayerns Serge Gnarby. Foto: COSTAS BALTAS / X04108

Men nesten selvfølgelig utlignet Robert Lewandowski.

Bayern München har slitt med resultatene etter den fantastiske 7–2-seieren over Tottenham i London 1. oktober, men Lewandowski har fortsatt scoringene.

Så da Olympiakos-keeper José Sá reddet forsøket til Thomas Müller så var polakken på plass. 31-åringen scoret sitt 20. mål for sesongen.

Bayern-trener Niko Kovac hadde overraskende pusset støvet av Müller og fikk betalt. Etter at Olympiakos hadde presset på i starten av 2. omgang var det gamle samarbeidet på plass igjen.

Kampen minutt for minutt: VG-Live

Müller headet ned til Lewandowski etter en corner. Polakken scoret igjen.

Rett etterpå økte franske Corentin Tolisso til 1–3 da han curlet ballen vakkert i det lengste hjørnet etter at et skudd fra Philippe Coutinho hadde blitt blokkert.

Brasil-kollega skapte nye spenning da han scoret fra 25 meter via hånden til en uheldig Thiago.

Uten sitt midtpunkt Matthieu Valbuena klarte Olympiakos å sette Bayern München under press mot slutten. Men det ble med kjempesjansen til Daniel Podence.

Dermed blir Elabdellaoui & co. liggende på bunnen av gruppen med bare ett poeng etter tre kamper. Mens Bayern München har full pott og allerede er så godt som klare for åttedelsfinalen med kamper i februar og mars.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder