Arsenal tilbake på vinnersporet: Klare for kvartfinalen

(Portsmouth-Arsenal 0–2) Europa League-tapet for Olympiakos rystet Arsenal. Men mot Portsmouth fikset London-klubben plass i FA-cupens kvartfinale.

 • Jostein Overvik

Arsenal har sparket manager Unai Emery, ligger på 10. plass i Premier League og har i tillegg økonomiske utfordringer. Da er det kjærkomment å komme seg videre i cupen for klubben som har vunnet FA-cupen flere ganger enn noen annen.

Pokal nummer 13 kom da Chelsea ble slått 2–1 på Wembley i 2017.

– Vi må være ydmyke og skjønne at vi ikke er der ennå, sier David Luiz ifølge BBC. Han satte pris på en kamp uten baklengs. Arsenal-kapteinen på 32 år ble kåret til banens beste.

– Jeg sier til de unge gutta at de har en glimrende mulighet i en stor klubb. Jeg er eldst på laget, men på innsiden er hjertet mitt ungt for alltid, sier midtstopperen med 57 kamper for Brasil.

Portsmouth kjørte det meste av 1. omgangen, men tre minutter på overtid traff høyreback Sokratis Papastathopoulos perfekt på innlegget til kantkompis Reiss Nelson. Mot spillets gang tok Arsenal ledelsen på League One-laget på sørkysten.

les også

Lettelse for Arsenal: – Et halmstrå å klamre oss til

Det var nemlig hjemmelaget som dominerte med godt press-spill og flere sjanser. Men hverken kaptein Gareth Evans eller spissen Marcus Harness lyktes på Fratton Park. Mikel Arteta gikk hvileløst på sidelinjen. Arsenal-manageren trengte å vinne etter bare seks seire på 13 kamper.

Og spanjolene fikk snart mer ro.

Fem minutter etter pause kom mål nummer to. Igjen regisserte Nelson på venstrekanten. Spissen Edward Nkethian gjorde en god jobb inne i feltet og chippet ballen opp i nettaket bak Portsmouth-keeper Alex Bass.

– Scoringene kom til rett tid, slår 20-åringen fast. Nkethian kom tilbake fra utlån i Leeds i januar og scoret også i 4. rundekampen mot Bournemouth.

Portsmouth – nummer tre på nivå tre – har ikke slått Arsenal siden 1958. Etter hvert var de ikke i nærheten denne mandagskvelden heller. Arsenal drev pasningsspillet og styrte greit videre.

MÅL: Sokratis sendte Arsenal i ledelsen. Foto: Adam Davy / PA Wire

les også

United-legende raser etter tabbedag: – Som manager ville jeg drept ham

Kveldens eneste store nedtur var at midtbanespilleren Lucas Torreira ble båret av med en ankelskade. Mange skjønte lite av at hjemmelagets midtstopper, James Bolton, slapp unna det gule kortet i den situasjonen.

FA-cupens 5. runde fortsetter med Chelsea-Liverpool, Reading-Sheffield United og WBA-Newcastle tirsdag. Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal torsdag møte Derby med Wayne Rooney på bortebane.

Mer om

 1. FA-cupen
 2. Arsenal FC
 3. Portsmouth FC

Flere artikler

 1. Arsenal rundspilt av Leeds – reiste seg og sikret cupavansement

 2. Lettelse for Arsenal: – Et halmstrå å klamre oss til

 3. Arsène Wenger: – Arsenals sjel ble igjen på Highbury

 4. Marerittretur for David Luiz: Hånet etter direkte rødt kort

 5. Rollebytte og kvartfinale for Sander Berge: – Bedre og bedre

Fra andre aviser

 1. Arsenal imponerte ikke, men tok seg videre til kvartfinale

  Aftenposten
 2. Arsenal berget uavgjort med ti mann i London-derby

  Aftenposten
 3. Arsenals kaptein herjet og scoret to mål etter forsvarstabber

  Aftenposten
 4. Arsenal berget uavgjort med ti mann i London-derby

  Fædrelandsvennen
 5. Arsenals kaptein herjet og scoret to mål etter forsvarstabber

  Bergens Tidende
 6. Arsenal holder liv i Europa-drømmen: Stortalent feiret ny kontrakt med mål

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder