Sjokktap for Molde – tapte dramatisk kamp mot Tromsø

(Tromsø – Molde 2–1) Molde tabbet seg ut på bortebane igjen. For tredje gang på litt over en måned. Selv ikke på straffe klarte de å score mot bunnlaget Tromsø.

Dramaet på Alfheim stadion startet med rekordtidlig 1–0 for Tromsø. Fortsatte med en vakker soloprestasjon til 2–0. Så handset Mikael Ingebrigtsen innenfor egen 16-meter - og ble utvist (to gule) - helt korrekt ifølge regelen om «forsettlig hands».

Men det stoppet ikke med dét. Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo (ni mål) bommet på straffen. For øvrig for annen gang fra krittmerket denne sesongen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er min skyld at vi taper. Jeg skulle scoret på straffen, så hadde vi fått ett poeng. Kanskje hadde vi også vunnet hvis jeg hadde scoret der, sier Ohi, i et intervju med Eurosport.

Tromsø hadde ikke vunnet hjemme siden 1. oktober i fjor (2–1 over Brann). Det var syv kamper siden. Men nå fikk de litt av en drømmestart etter en forferdelig vårsesong med bare fire poeng – og ensom tabelljumbo – før matchen mot gullfavoritt Molde.

– Dette var vanvittig deilig. Vi har kjempet i motbakke i lang tid. Vi er en god gjeng som har kriget i lag. Dette smaker utrolig godt. Men vi tar ikke av etter dette. Det kan vi ikke. Men vi ser oppover, sier Gudmund Kongshavn, Tromsøs keeperhelt med matchavgjørende redninger.

les også

Melgalvis risikerer straff etter flagg-planting

Det tok faktisk bare 34 sekunder før Tromsø var i ledelsen. Lasse Nilsen slo inn fra venstrekanten. Og Magnus Andersen banket til med et vakkert volleyskudd, som Moldes keeperdebutant Alex Graninx, bare hørte susen av.

Det var for øvrig tidenes raskeste Tromsø-scoring i Eliteserien (rykket opp første gang i 1985). Inntil Andersens drømmetreff tilhørte rekorden ingen ringere enn Tore André Flo. Den gamle superspissen scoret etter 45 sekunder mot Start i 1995.

Serieleder Molde (to kamper mer enn Odd på samme poengsum) kom seg imidlertid fort etter sjokket. De hadde ballen mest. Og de største sjansene. Men i overkant litt ivrig var de åpenbart når de jaget utligning. Seks ganger ble de avblåst for offside i 1. omgang.

Erling Knudtzon fikk to kjempemuligheter. Den siste – på overtid av 1. omgang – klarte han utrolig nok å sette utenfor. Eirik Hestad kom alene med Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn. Men også han misbrukte det som trygt kan kalles en megasjanse.

les også

Mener Ohi fortjener sjansen for Norge igjen

Og hjemmelaget sjokkert altså igjen. To minutter etter pause doblet de ledelsen. Robert Taylor løp, og løp, med Martin Bjørnbak på seg som en klegg. Men finnen som åpenbart elsker å score mot nettopp Molde (tre av sine fem scoringer i Eliteserien) satte ballen mellom beina på Graninx.

Det var Tromsøs andre målsjanse i matchen. Men tre minutter etter at de hadde doblet ledelsen ble de redusert til ti mann. Ingebrigtsen hadde sparket bort ballen da han fikk det første gule. Handsen på Moldes frispark sendte ham i dusjen.

les også

Videoanalyse: Slik kan Molde stoppes

Pluss content

REDUSERING: Ruben Gabrielsen vinner duellen med Juha Pirinen, og header inn Moldes redusering. For en gangs skyld er TIL-keeper Gudmund Kongshavn sjanseløs. Martin Bjørnbak ser på. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/ NTB scanpix

Straffen var en mesterlig redning av Kongshavn. I samarbeid med Kent-Are Antonsen fikk de også avverget Ohis returmulighet på mirakuløst vis. Reduseringen kom fire minutter på overtid da Ruben Gabrielsen stanget ballen i mål etter pasning fra Magnus Wolff Eikrem.

– Det er bare surt. Vi gir dem (Tromsø) to mål. Et av dem tar jeg på meg. Så scorer vi altfor sent, sier Ruben Gabrielsen.

Molde liker seg åpenbart ikke i Nord-Norge. De tapte også mot Bodø/Glimt (3–2) på Aspmyra.

Og forrige bortetap på Nord-Vestlandet mot naborivalen Kristiansund (16. mai) endte det med 3–2 til KBK.

– I dag kan vi ikke skylde på andre enn oss selv. Vi slipper inn to mål som ikke er bra, og jeg må bare innrømme at vi ikke var gode nok. Det svir, ja. Det er ikke slik vi liker å fremstå. Men kredit til et Tromsø-lag som ofret alt, sier MFK-trener Erling Moe til Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder