FULL KONTROLL: Guus Hiddink har trent både Russlands landslag og Chelseas Premier League-stjerner samtidig. Nå nøyer han seg med å forsøke å lede russerne til VM. Foto: AP

Her er en som takler dobbeltrollen, Hamrén!

LUZHNIKI STADION (VG Nett) Trenerlegenden Guus Hiddink forstår ikke kritikerne som mener det er vanskelig å være klubb- og landslagstrener samtidig.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Både svenske fotballsupportere og Rosenborg-fansen har rynket på nesen over løsningen med Erik Hamrén i en dobbeltrolle de neste ni månedene.

VGTV:Hamrén: - Jeg vet jeg klarer to jobber på en gang

VG Nett møtte Russland-sjefen Guus Hiddinik før pressekonferansen på Luzhniki stadion lørdag ettermiddag. Han vet bedre enn de fleste hva det vil si å være klubb- og landslagstrener samtidig, og svarte følgende på spørsmål om det er en vanskelig kombinasjon:

- Nei. Å være trener for et klubblag betyr hard jobb på feltet hver eneste dag. Med landslaget er det intenst arbeid 14 dager om gangen, sier Hiddink til VG Nett etter 2-1-seieren over Slovenia.

I LONDON: Hiddink vant FA-cupen med Chelsea i vår. Foto: Reuters

Les også:Slik får du Zlatans respekt, Erik!

Den russiske landslagssjefen ble ansatt i Chelsea 16. februar i år. Tre og en halv måned senere forlot han Stamford Bridge med kun ett tap på samvittigheten, seier i FA-cupen og bronse i Premier League. Hiddink tok også London-laget til semifinalen i Champions League - alt dette mens han fortsatt ledet Russland.

Russland/Chelsea-kombinasjonen er velkjent, men Hiddink har faktisk også en liknende dobbeltrolle på samvittigheten fra tiden som PSV Eindhoven-trener. Fra juli 2005 til mai 2006 kombinerte han denne jobben med å lede Australia til VM-sluttspillet.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Guus Hiddink tok hjemlandet Nederland til VM-semifinale i 1998. Fire år senere kopierte han den bedriften med lille Sør-Korea, og fikk en stadion oppkalt etter seg i Gwangju. I 2006 var det Australia som fikk nyte godt at Hiddinks kvaliteter som trener.

«The Socceroos» tok seg videre fra gruppespillet, men ble sendt ut av mesterskapet da Francesco Totti scoret på straffe for Italia på overtid i 8-delsfinalen.

Les også:Koren til VG Nett: - Vi tar dem hjemme

Med Russland sjarmerte Hiddink hele Europa for snart to år siden. I EM vakte spesielt 3-1-seieren over Nederland, Hiddinks fødeland, i kvartfinalen oppsikt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FOLKEHELT: Hiddink ble genierklært i Sør-Korea etter fjerdeplassen i VM 2002. Foto: Reuters


Etter å ha misset VM i Tyskland er russerne klare for en tur til Sør-Afrika i 2010. Hiddinks gutter hadde full kontroll hjemme mot Slovenia lørdag helt til gjestene reduserte tre minutter før full tid.

Flere nyheter fra VG Nett-sporten:Følg oss på Facebook!

- Vi skaper alltid mange sjanser, men effektiviteten er ikke alltid like god. Det er flere andre lag som trenger færre sjanser enn oss for å score. Jeg skulle gjerne vunnet 2-0, eller helst 3-0, sa Hiddink da han møtte pressen etter kampen.

VGD:Diskutér duellen mellom Russland og Slovenia her!

Slovenia har ikke deltatt i et stort mesterskap siden VM i 2002, men overrasket med andreplass i sin kvalifiseringspulje foran sterke lag som Polen og Tsjekkia. Nå er 1-0-seier i Maribor onsdag nok til å sende Robert Koren og lagkameratene til Sør-Afrika.

- De siste ti minuttene ga oss håp. Vi spilte mot et lag som holder verdensklasse, men kjempet godt, sa trener Matjaz Kek.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder