HELTENE: Alexander Søderlund (t.v.) og Nikola Djurdjic scoret hvert sitt mål og takket fansen etter kampen i Sandnes. Foto: Scanpix

HELTENE: Alexander Søderlund (t.v.) og Nikola Djurdjic scoret hvert sitt mål og takket fansen etter kampen i Sandnes. Foto: Scanpix

FKH-spissene har scoret like mye som hele RBK

Bytyqi ble tidenes yngste i eliteserien - 15 år, åtte måneder og 17 dager gammel

FKH-trener Grindhaug: - Vi jobber ræva av oss for å finne en ny spiss

SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - FK Haugesund 0-2) Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic fornekter seg ikke. Med hver sin scoring befestet de Haugesunds posisjon som Rogalands beste fotballklubb.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Djurdjic og Søderlund har begge åtte nettkjenninger etter seieren i lokaloppgjøret i Rogaland. Bare fire klubber i eliteserien har scoret mer totalt enn FKH-duoen, som har scoret like mange mål som hele Rosenborg-mannskapet til sammen, riktignok på én kamp mer.

- Det er jo flotte tall for oss. Vi har vært gode til å sette sjansene våre begge, sier Alexander Søderlund, som likevel ikke har glemt YouTube-missen mot Viking i en ellers effektiv sesong hittil.

Nikola Djurdjic har aldri scoret mer enn 12 mål i eliteserien. Han håper å rekke en tangering av det antallet før han - etter alle solemerker - drar til Partizan Beograd.

- Det blir noen kamper til før overgangsvinduet åpner. Og ingenting er klart ennå. Jeg er fortsatt 100 prosent Haugesund-spiller, sier Djurdjic til VG Nett.

Skal ha ny spiss

FKH-trener Jostein Grindhaug jobber med både interne og eksterne løsninger for å erstatte serberen i august.

- Vi jobber ræva av oss for å finne en ny spiss. Det må være en god spiller - men først og fremst den rette spilleren, sier Grindhaug til VG Nett.

Han var, som alltid, opptatt av å skryte av andre spillere enn
spissene.

- Begge midtstopperne og keeperen vår er bra. Jeg synes vi er i ferd med å få et bra lag, sier Grindhaug og gliser før han innrømmer at det er spissene som drar seieren i land.

- Det er selvfølgelig greit å ha noen profiler på topp, sier FKH-treneren.

Frisk Saaliti

Det var likevel Sandnes Ulf som virket mest på hugget innledningsvis i oppgjøret. Spesielt Kamil Saaliti var frisk på topp for vertene, men FKH-keeper Per Morten Kristiansen var solid de gangene spilleren med erfaring fra italiensk fotball kom til muligheter.

Det tok nærmere halvtimen før gjestene fikk sin første skikkelige mulighet i kampen. Frisparket fra Joakim Våge Nilsen ble imidlertid bokset bort fra Bo Andersens erstatter i Sandnes-målet, Aslak Falch.

Like etter rotet imidlertid Falch det til. FKHs venstrekant Maic Sema kom seg fri på venstresiden, og med en utrusende Falch i møte - var det enkelt for Sema å spille ut til Alexander Søderlund - som enkelt kunne bredside ballen i mål.

Hjemmelaget fortsatte imidlertid å trykke på. Igjen var Saaliti hovedperson. Med upåklagelig innsatsvilje vant han ballen i FKHs 16-meter, men ble nektet avslutning da kaptein Aksel Berget Skjølsvik valgte å avslutte. Skuddet fra kort distanse ble blokkert mesterlig av en god Derek Decamps.

Etter pause hadde Haugesund mer kontroll - selv om Sandnes-trener Asle Andersen gjorde to bytter halvveis. En frisk Bjørnar Holmvik satte fart i hjemmelaget - men foran mål ble det for puslete.

Historisk debutant

Duoen Søderlund og Djurdjic er alt annet enn puslete. Da førstnevnte fikk ballen på 25 meters hold, så han makkerens perfekte løp, og sendte kollegaen alene mot keeper. Og der Kamal Saaliti på tilsvarende mulighet i 1. omgang bommet - var serberen, aktuell for Partizan Beograd, sikkerheten selv.
Med 0-2 døde kampen mer eller mindre ut.

14 minutter før slutt fikk 15-år gamle Zymer Bytyqi slippe innpå banen - som tidenes yngste i eliteserien, bare 15 år , åtte måneder og 17 dager gammel - uten å klare å markere seg.

- Det var fantastisk kjekt å få muligheten. Jeg har fått mange tilbud om å dra til akademier i europeiske land, men om jeg får spille i eliteserien, så blir jeg her, sier unggutten.

Det gleder Sandnes-trener Asle Andersen som imidlertid ikke var like fornøyd med eget lag etter to strake serietap hjemme.

- Det blir litt for dødt i perioder for oss. Selv om vi henger med i banespillet, er FKH litt giftigere enn oss. Vi visste at de kom til å ligge bakpå og spille opp på sine to spisser. Likevel klarte vi ikke å stoppe dem dessverre, sier Andersen til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder