GJØR SINE SAKER BRA: Keeper Sean McDermott har stått de tre siste kampene for Sandnes Ulf. Her fra kampen mot Fredrikstad hvor Sandens Ulf vant 5-1. Foto: NTB scanpix

Tidligere Arsenal-keeper (19) åpner for Norge-spill

Men halvt irske McDermott er foreløpig ikke på blokka til «Perry»

(VG Nett) Sean McDermott (19) har spilt på aldersbestemte irske landslag i flere år. Til VG Nett åpner talentet for at han vil vurdere å spille for Norge hvis han blir spurt.

Pernille Ingebrigtsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

19-åringen har spilt de to siste eliteseriekampene for Sandnes Ulf. Etter å ha imponert i første kamp mot Rosenborg satt han også U21-landslagskeeper Aslak Falch på benken mot Fredrikstad. Trolig hadde McDermott fått starte om kampen mot Tromsø ikke hadde blitt avlyst onsdag.

Irsk U-landslagsspiller

McDermott, som har irsk far og norsk mor, kom til Sandnes Ulf i sommer etter å ha tilbragt tre år i Arsenal, og helt siden U15-alder har han spilt på Irlands aldersbestemte landslag. Om Norges U21-landslagstrener, Per Joar Hansen, skulle slå på tråden vil McDermott imidlertid vurdere å bytte landslag.

- Det er mange gode irske spillere på min alder, og jeg vet at de følger meg i Irland, men om norske landslagstrenere tar kontakt vil jeg selvfølgelig høre på hva de har å si, sier McDermott til VG Nett på klingende kristiansandsdialekt.

For selv om navnet høres unorsk ut, har han bodd hele livet i Sørlandets hovedstad, bortsett fra årene i Arsenal.

- Mye kan skje før EM

Men McDermott banker ennå ikke på landslagsdøren, ifølge Per Joar Hansen.

- Foreløpig så gjør han ikke det, nei. Men det er jo alltid morsomt at gode spillere sier de vil spille for Norge, sier Hansen som hverken har full kontroll på hvilket kull McDermott tilhører eller hvilke statsborgerskap han innehar.

Men U21-landslagstrenere understreker at ting forandrer seg fort i fotball, og at mye kan skje før U21-landslaget skal spille EM i Israel neste sommer.

- Om han fortsetter å prestere for et eliteserielag, så er sjansen der selv om han bare er 19 år. Men er man god nok, så er man også gammel nok. McDermott og mange flere kan jo utvikle seg veldig på de neste åtte måneden. Det handler bare om å få mye spilletid, sier Hansen.

I U21-landslagets kvalifisering var det Vikings utleide keeper Arild Østbø (Start) som var førstevalg på slutten. Mot Frankrike i den avgjørende kampen stod Hødds Ørjan Nyland i mål. I bakhånd har også Norge Eirik Holmen Johansen, som er en del av Manchester Citys Champions League-tropp.

Neste sommer spiller Norge U21-EM for spillere under 23 år i Israel. Da skal 23 spillere tas ut i den norske troppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder